imageDa dieses Bild nun auch bei türkischen Facebook-Nutzern verbreitet wird, wurden wir ersucht, diesen Beitrag in "Türkisch" zu verfassen. (Danke Ösgeee für die Unterstützung)  Son günlerde Facebook üzeri bi resim bulunmamaktadir: Onun hakkında soruşturmalar basladi, yüzü yanık olan bir bebek görünüyor. Eğer resmi bölmek eğer Facebook’ta resmi yaymak kullanıcılarına göre, (yine) Facebook´dan 3 kuruş beklemek. Biz bir araştırma yaptık ve görüntü internette 2007/2008 yılında itibaren, bulunmaktadir. İlk olarak, e-maillerle bu fotoğrafı gönderilen ve dağıtılan çeşitli forumlar ve tekrar tekrar „okuyun ki yardimimiz dokunsun“ dediler. Eğer arkadaşlarına posta gönderirseniz, sözde "Yahoo", 3 kuruş ödeyecekmis. Neredeyse 4 yıl sonra aynı fotoğraf Facebook´da ortaya çıktı ve yine iddia edilen 3 kuruş bağışladı! YANLIŞ! "Bebek" şimdi 6 ya da 7 yaşında ve Polonya’dan övgü! Bizim raporda daha fazlasını okuyun!

image Böylece, "zincir" e-postalar 2008 gibi olmuştur:

(Biz 01:01 devralmış ve burada yayınlanmıştır)

„Bu çocuk 14 aylık ve bir yangında yüksek ısıya maruz kalması nedeniyle ciddi yanıklar var. Onun yüzünün yarısı yanmis. Hastanenin en iyi uzmanlarından biri olan bakımı ile Krakow Polonya’da hastane. Ama hala birçok ameliyat ve rehabilitasyon yoluyla gitmedi. Ne yazık ki, velilerinin (ailesinin) parasi yok. Bu nedenle biz yardım istiyoruz“. Zujede ailenin 3 kuruş olsun e-postasina gönderelim. Mümkün olduğu kadar bize ve bu e-anso insanlara iletilmesine yardımcı olun.

Şimdi kim ama gerçekten bu kız?

image görüntü
Kız "Ola" olarak adlandırılan, Polonya doğumlu ve şimdiden 6 veya 7 yaşında olan küçük kızın ailesi bu eylemin hiçbir şey bilmediğini ve sonra o Internet üzerinde kızlarinin resmini görünce çileden çıkmışlardı.
Orijinal makale "Super Express" web sitesinde 10/05/2010 bulunabilir !!

http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/hieny-zeruja-na-tragedii-oli_57666.html

Facebook’taki bu fotoğrafı bulundu, o zaman yerine ŞİMDİ KAYIT PAYLAŞIN olmamalıdır.

Unterstütze jetzt Mimikama – Für Wahrheit und Demokratie! Gründlicher Recherchen und das Bekämpfen von Falschinformationen sind heute wichtiger für unsere Demokratie als jemals zuvor. Unsere Inhalte sind frei zugänglich, weil jeder das Recht auf verlässliche Informationen hat. Unterstützen Sie Mimikama

Mehr von Mimikama

Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)