Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is het molligste in het hele land?

Gebruikt H&M lachspiegels zodat de klanten extra dik lijken?

Tenminste, zo beweert een Facebook gebruiker. Ze post 2 foto’s uit een winkel en beweert dat de modeketen bewust een gekromde spiegel gebruikt.

clip_image002

Op het eerste gezicht ziet het er echt zo uit, maar alleen maar op het eerste gezicht.

Op de linker foto ziet de klant er kleiner en molliger uit dan op de rechter foto. Met goede reden, een blik op de afstand van de onderste rand van de foto laat zien dat ze bij de opname van de rechter foto dichter bij de spiegel stond dan bij de opname van de linker foto.

Een ondernemende gebruiker heeft met een grafisch programma een testje gedaan en de klant van de linker opname uit de foto gehaald, gekopieerd en toen ter vergelijking naast de figuur op de rechter opname gelegd. Ze leek op de linker opname niet alleen kleiner, ze is het ook.

Nadat de gebruiker de kopie uit de linker opname naar de juiste lichaamslengte getrokken had, zoals de figuur op de rechter opname heeft, zie je dat de proporties overeen komen.

clip_image004

Is dat nu het definitieve tegenbewijs tegen de stelling dat H&N lachspiegels zou gebruiken?

Misschien. Maar wat het met zekerheid bewijst, is dat de spiegels, als ze haar zouden vervormen, ze allebei in dezelfde mate zou vervormen.

Het gaat er in de markt dus correct aan toe.

Bron: https://mopo24.de/

Vertaling: Petra, mimikama.nl

Unterstütze jetzt Mimikama – Für Wahrheit und Demokratie! Gründlicher Recherchen und das Bekämpfen von Falschinformationen sind heute wichtiger für unsere Demokratie als jemals zuvor. Unsere Inhalte sind frei zugänglich, weil jeder das Recht auf verlässliche Informationen hat. Unterstützen Sie Mimikama

Mehr von Mimikama

Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)