Raadsel: Het is 7:00 u, je slaapt en opeens wordt er aan de deur geklopt.

Janine Moorees, 18. Dezember 2018

Zelden, echt heel zelden, hebben we er ruzie over, wie welk onderwerp mag kiezen. Maar bij dit onderwerp was het anders.

Tom riep alleen maar: “Jeetje, iedereen schrijft erover! Ik moet wat doen!” Ralf zei toen: “Nee, ik wil hier de Grinch zijn. Ga weg!” Kathrin kwam de hoek om en praatte op haar kat in: “Ga naar Ralf en krab hem licht over zijn schrijfhand.” Jens reed wederom “heel toevallig” met zijn rolstoel over Kathrin’s notebook.

Maar toen dat alles gebeurde, heb ik me stiekem in mijn eigen kelder ergens in Wenen, voorzien van levensmiddelen, stroom en een complete IT-uitrusting, teruggetrokken en heb dit artikel gemaakt.

Dat verrekte raadsel

Het gaat om het volgende sociale media raadsel, dat IK nu heel gemeen en boosaardig zal oplossen:

Een uitdaging …

Probeer hier antwoord op te geven. Ik daag je uit. Het antwoord gelieve alleen per pb naar mij sturen. Ik had het fout. Zoals ik beloofd heb, post ik een geselecteerde foto van mij.

Het is jouw beurt. Lees het raadsel. Als het antwoord verkeerd is, kan ik één van je foto’s kiezen je moet het samen met het raadsel plaatsen. Als je correct antwoordt, schrijf ik je naam in de reacties (met een trofeeën emoji).

Het is 7:00 u, je slaapt en ineens wordt er aan de deur geklopt. Achter de deur komen je ouders voor het ontbijt. Er is brood, melk, sap en een pot jam in je koelkast. Om antwoord te geven wat zal je het eerst openen?? antwoord me alleen via pb, de antwoorden in de reacties zullen verwijderd worden.

Ik heb verloren, mijn foto is geselecteerd door ….”

Mimikama

Screenshot Mimikama.at

Verrek. Het is zo simpel. Wat voor den duivel maak je als eerste open?

Let op, spoiler!

Op eigen risico, maar wij bij spelbrekerkama verraden nu, wat je als eerste openmaakt.

En wel …

die verrekte …

Messenger oftewel de chat!

Serieus. Dat was het. Meer niet.

De denkfout is, dat geloofd wordt, dat het om een raadsel gaat. Maar dat is slechts om je af te leiden van de eigenlijke vraag: “Om antwoord te geven, wat zal je als eerste openen?”.

Als je de vraag anders stelt, wordt het begrijpelijker: “Wat zul je het eerste openen, om te antwoorden?”. En dat zijn niet de ogen (die je alleen maar moet openen, als je de vraag op het raadsel zou betrekken), maar de Messenger, om te antwoorden.

vertaling: Petra, Mimikama.nl


Hinweis: Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.

  • Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum. Ein unabhängiges und für jeden frei zugängliches Informationsmedium ist in Zeiten von Fake News, aber auch Message Control besonders wichtig. Wir sind seit 2011 bestrebt, allen Internetnutzern stets hochwertige Faktenchecks zu bieten.  Dies soll es auch langfristig bleiben. Dafür brauchen wir jetzt deine Unterstützung!

Mehr von Mimikama