23 kinderen en 4 vrouwen – EN een verkeerde foto

Janine Moorees, 19. Oktober 2016

We moeten een laatste keer ingaan op het verhaal over de Syriërs met 23 kinderen en 4 vrouwen. Maar deze keer gaat het NIET om het € 30.030 verhaal maar om een foto.

En wel om een foto die zogenaamd de Syrische familie, die in Montabaur woont, moet voorstellen. Zo gaat een blogartikel rond op Facebook, dat in de previewfoto een grote familie laat zien. Zowel bij de preview als in het artikel is er geen aanwijzing dat het om een symbolische foto of iets soortgelijks gaat.

Mimikama

Bij deze foto hebben we een direct antwoord gekregen, dat het hier NIET om de in Montabaur levende personen gaat. Meer nog: deze personen hebben helemaal niets met de situatie te maken. Toch is de man in het witte gewaad en de baard geen onbekende!

Abu Adam

Islamgeleerde imam Abu Adam, die onder andere met het Hayat project samenwerkt, dat mensen die bij de Safalisten weg willen gaan, helpt. Abu Adam is ook niet pas sinds gisteren in Duitsland, maar al vele jaren. Daarbij kwam hij telkens weer in de krantenkoppen terecht.


Zo werd hij in 2010 van de titel “Prügel Imam” (mishandelende imam) voorzien en zat in voorlopige hechtenis, omdat zijn tweede vrouw hem op grond van beschuldiging van mishandeling had aangegeven. Na 79 dagen voorlopige hechtenis bleek: de beschuldigingen waren verzonnen. De tweede vrouw trok haar beschuldiging in. (hier en hier)

Tja, en deze foto? Nou, daarop kun je inderdaad zijn familie zien

Meer Info:

Auteur: Andre, mimikama.org
Vertaling: Petra, mimikama.nl


Hinweis: Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.

  • Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum. Ein unabhängiges und für jeden frei zugängliches Informationsmedium ist in Zeiten von Fake News, aber auch Message Control besonders wichtig. Wir sind seit 2011 bestrebt, allen Internetnutzern stets hochwertige Faktenchecks zu bieten.  Dies soll es auch langfristig bleiben. Dafür brauchen wir jetzt deine Unterstützung! Begleite uns – 30 Tage kostenlos!

Mehr von Mimikama