Bij deze vondst, gaat het niet om nepnieuws: in Indonesië werd het kadaver van een reusachtig dier gevonden, dat op sociale netwerken vaak de titel “monster” krijgt. Er is een video van deze vondst. Wat de vondst precies is, staat nog niet helemaal vast.

Het kadaver werd voor het eerst gezien op 9 mei 2017 voor het Indonesische eiland Seram. Sindsdien kun je foto’s en video’s van het dode lichaam op de sociale netwerken vinden, en natuurlijk allerlei gissingen van de lezers. “a giant unidentified dead thing is decomposing off the coast of the Indonesian island of Seram and nobody knows what it is”, oftewel “een gigantisch ongeïdentificeerd dood ding is aan het ontbinden bij de kust van het Indonesische eiland Seram en niemand weet wat het is”, lees je in een tweet, die al ongeveer 250.000 “vind ik leuk” en 150.000 retweets gekregen heeft.

Het is tot nu toe nog niet helemaal duidelijk, wat daar precies te zien is. Een onbekend monster kan het niet zijn. Speculaties gaan eerder van een reuzeninktvis of de resten van een walvis uit. Momenteel zijn Indonesische wetenschappers er mee bezig, het kadaver te onderzoeken. Daarbij willen ze niet alleen bepalen om wat voor dier het gaat, maar ze zoeken ook naar de doodsoorzaak van het dier.

Foto’s en video’s

Zoals altijd zijn de sociale netwerken sneller dan allemaal geweest met het geven van verduidelijkende informatie. Hier de beroemdste foto’s en een video uit Indonesië. Tweet:

Video op Youtube:

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Links hierover:

Vertaling: Petra, mimikama.nl

Unterstütze jetzt Mimikama – Für Wahrheit und Demokratie! Gründlicher Recherchen und das Bekämpfen von Falschinformationen sind heute wichtiger für unsere Demokratie als jemals zuvor. Unsere Inhalte sind frei zugänglich, weil jeder das Recht auf verlässliche Informationen hat. Unterstützen Sie Mimikama

Mehr von Mimikama

Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)