Ogenschijnlijk viert deze oude kettingbrief-fake momenteel zijn verjaardag, want anders is het niet te begrijpen, waarom veel mensen op Facebook weer denken, dat ze met zinloze zinnen alle statuten kunnen weerspreken.

Je kunt er vanuit gaan, dat de Facebookfunctie “op deze dag (on this day)” de schuld van deze herbeleving is, want exact een jaar geleden, was er al een golf, waarin deze kettingbrief door gebruikers gedeeld werd.

En nu wordt deze kettingbrief weer monter op de sociale netwerken gedeeld en waarschuwt voor vernieuwingen van Facebook. Zoals hier te lezen, zouden die niet positief zijn voor Facebookgebruikers, maar in tegendeel, zeer negatief. Als het dan zo zou zijn:

clip_image001

Deadline morgen!!!! Alles, wat je tot nu toe publiceerde, wordt vanaf morgen openbaar.  – Wat een onzin!!!

Wij wisten een jaar geleden al niet, of we moesten lachen of huilen, want het doet pijn, als je dat leest. Ook, omdat we niet begrijpen, wat men met de tekst wil. Wat de maker precies met deze post wil meedelen, vatten we hier kort samen: volgens deze post zal ALLE informatie, die je ooit op Facebook gepost hebt, openbaar worden. Zelfs de al verwijderde inhoud. Daaronder vallen teksten, foto’s en berichten. Natuurlijk is dat complete onzin zonder enige samenhang! Lees hier nog een keer de volledige tekst:

“Deadline morgen !!!
Alles, wat je tot nu toe publiceerde, wordt vanaf morgen openbaar. Zowel verwijderde berichten en foto’s die niet zijn toegestaan. Het kost eenvoudig niets. Copy en paste voor de zekerheid. Channel 13 News sprak over de verandering van de richtlijnen op Facebook.
Ik geef Facebook, of welke Organisatie die et Facebook verbonden is dan ook, geen toestemming om mijn foto’s, informatie, berichten of bijdragen uit het verleden of in de toekomst te gebruiken. Met deze verklaring meld ik aan Facebook dat het ten strengste verboden is mijn inhoud openbaar te maken, kopiëren of te verspreiden of een andere actie te ondernemen. De inhoud van dit profiel is privé en bevat vertrouwelijke informatie. Het schenden hiervan is in strijd met de wet op de privacy (UCC 1-308-1 1 308-103 en het Rom-Statut).

Aanwijzing: Facebook is vanaf nu openbaar. Alle leden moeten dit op hun tijdlijn plaatsen. Kopieer dit bericht, om te voorkomen dat dit gebeurt. NIET DELEN. Kopieer en plak, om hier zeker van te zijn….”

Hadden we dit niet al een keer?

Ja, zo is het. En deze onzin is ontstaan door het “UCC 1-308-1 1 308-103 en het statuut van Rome”, telkens als het om zinloze bezwaren ging. En ook hier wordt deze zin weer monter gebruikt. Zelfs Facebook heeft al gezegd: dat is allemaal onzin:

Wie dus “UCC 1-308-1 1 308-103 en het statuut van Rome” ziet staan, kan er zeker van zijn, dat het een Fake is. Om terug te komen op deze verveelde fake-bedenkers: Pak zulke mensen ALSJEBLIEFT hun toetsenborden af!

Vertaling: Petra, mimikama.nl

Unterstütze jetzt Mimikama – Für Wahrheit und Demokratie! Gründlicher Recherchen und das Bekämpfen von Falschinformationen sind heute wichtiger für unsere Demokratie als jemals zuvor. Unsere Inhalte sind frei zugänglich, weil jeder das Recht auf verlässliche Informationen hat. Unterstützen Sie Mimikama

Mehr von Mimikama

Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)