Met deze truc kun je WhatsAppgebruikers bespioneren en hun gedrag analyseren.

Schokkend genoeg functioneert dit niet alleen bij vrienden, maar je hebt slechts de telefoonnummer en een Google Chrome extensie nodig.
Zoals Inside Handy, Giga en software ontwikkelaar Robert Heaton berichten, is het mogelijk, met een eenvoudige truc uit te zoeken, welk dagritme jouw vrienden, maar ook volstrekt vreemde mensen, hebben.
Robert Heaton ontdekte deze truc en toont daarmee aan, hoe gemakkelijk het is, iemand via WhatsApp te controleren.
En niet alleen jouw WhatsApp-vrienden zijn in staat jou te stalken, maar iedereen, die jouw telefoonnummer kent.

Hoe werkt het?

Het gaat hier om de online-status, die laat zien, wanneer een gebruiker online was en is. In combinatie met de zwakke privacy-instellingen van de app, is het gemakkelijk, deze informatie voor jezelf te gebruiken.
Rober Heaton ontwikkelde een Chrome extensie, waarmee het nog gemakkelijker is, de online-status op te vragen en zo regelmatig (elke 10 seconden) gemakkelijk te controleren, of een bepaald contact online is.
Houd je dat een tijdje in de gaten, dan krijg je een zeer precies activiteitenoverzicht van het contact, wat laat zien, wanneer vrienden of kennissen slapen, wakker worden en in het algemeen tijd voor WhatsApp hebben.
Het uitzetten van de “laatst online”-status maakt niet zoveel uit, want de extensie is toch in staat om deze gegevens te tracken.

Verzamelen van gegevens gevaarlijk?

Wat voor gevaren deze methode met zich meebrengt, laat Heaton zeer verhelderend op zijn website zien.
Ook bedrijven en ondernemingen zouden de verzamelde gegevens kunnen misbruiken voor reclamedoeleinden, zonder dat de gebruiker daar ooit iets van zou meekrijgen.
Maar ook criminelen zouden de gegevens kunnen hacken.
In ieder geval zou je er over na moeten denken, dat je met je “controleur” niet eens privé bevriend hoeft te zijn op WhatsApp. Want: Hoe dit probleem zich laat oplossen en of en wanneer WhatsApp het beveiligingslek dicht, is momenteel niet bekend.
Vertaling: Petra, mimikama.nl

Unterstütze jetzt Mimikama – Für Wahrheit und Demokratie! Gründlicher Recherchen und das Bekämpfen von Falschinformationen sind heute wichtiger für unsere Demokratie als jemals zuvor. Unsere Inhalte sind frei zugänglich, weil jeder das Recht auf verlässliche Informationen hat. Unterstützen Sie Mimikama

Mehr von Mimikama

Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)