Jammer genoeg niet helemaal een fake, ook wanneer het hier gaat om een video uit de categorie “viral marketing”. De video, waar wij een aanvraag over ontvangen hebben, bestaat uit twee delen.

We hebben een verzoek voor deze video ontvangen:

 

Das ist doch mit Sicherheit ein Fake, oder?

Posted by Mara Martin on Dienstag, 22. März 2016

 

Op het eerste moment zou je zeggen dat het hier om een fake gaat, want welk persoon, die geen gastank op zijn rug draagt, veranderd in een vuurbal, als hij in een turbine gezogen wordt?

Deze vraag is gerechtvaardigd en verklaard dat gedeelte van de video als fake, zoals de volgende video laat zien:

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Echter, het verhaal zelf is waar en de beelden die aan het einde van de aangevraagde video te zien zijn, zijn echt. Tenminste, alles wijst erop dat deze beelden behoren tot een ongeval op de luchthaven van El Paso vanaf 2006.

Zie hier het bijbehorende bericht van Fox News.

Airplane Mechanic Sucked Into Jet Engine, Killed at El Paso Airport

Volgens dit bericht, liep de monteur daadwerkelijk voor de turbine van Continental Airlines langs, toen hij de motor ingezogen werd.

Verbazingwekkende samenstelling

bij de eerste besproken video gaat het om een verbazingwekkende gebeurtenis: aan de ene kant is het een glashelder Fake, tenminste het gedeelte waar iemand zichtbaar de turbine ingezogen wordt. Echter de toegevoegde foto’s zijn echt.

Dit is dan ook de reden waarom wij deze analyse niet met “Fake” of “Geen Fake” kunnen betitelen.

 

Vertaling: Janine, Mimikama.nl


Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)


FAKE NEWS BEKÄMPFEN! Unterstützen Sie Mimikama, um gemeinsam gegen Fake News vorzugehen und die Demokratie zu stärken. Helfen Sie mit, Fake News zu stoppen!

INSERT_STEADY_CHECKOUT_HERE

Mehr von Mimikama