Majestix, de Gallische-Hoofdman uit de Asterix en Obelix stripboeken, had eigenlijk maar 1 angst: namelijk dat de hemel op zijn hoofd zou vallen..

Als Majestix een Facebook-profiel had, zou hem het koude zweet uitbreken bij het zien van deze video, die overigens al meer dan 156.000 keer bekeken is.
image
„Een zeldzame wolk zweeft naar de aarde“, is het korte onderschrift.

Veel mensen zijn onder de indruk van dit vastgelegde wonder. Het filmpje is inmiddels al 50.000 keer gedeeld.

Op de video is te zien hoe een wolk langzaam naar de bodem glijdt, aan een hek blijft hangen en zich deelt. Dit alles is gebeurd in de Verenigde Arabische Emiraten in 2011. Het commentaar van de man die de video maakt is: “Ik zou het niet geloven als ik het zelf niet had gezien. Ik geloof dat dit een Wonder is, gestuurd door een Hogere Macht, een God.“

Kachelmann ( Duitse weer website), leg het eens uit!

Is dit echt een wandelende wolk? Misschien door zgn. Chemtrails te zwaar geworden? Wat zeggen Meteorologen hier over?

Het Nationaal Centrum voor Meteorologie en Aardbevingen is sinds het verschijnen van de beelden naarstig op zoek naar een wolk die vermist wordt, om daarna weer verder te kunnen ademen.

Het gaat hier niet om een wonder, maar heel gewoon over een kunstschuim, zoals we dat kennen bij een “schuimparty” in een discotheek.

Ook bij evenementen wordt er vaak gebruik gemaakt van dit schuim, soms zelfs met behulp van een 3D printer, om het dan stabieler te kunnen maken.

Majestix kan dus gerust blijven ademen. Zijn enige angst voor nu is het gezang van Troubadix, die, naar het schijnt, audities bij de Duitse Idols heeft gedaan, de DSDS.

Link: ‚Falling cloud‘ video report dismissed

Video: Zo maak je een wolk

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Auteur: Ralf, mimikama.org
Vertaling: Suzanne, mimikama.nl

 

Unterstütze jetzt Mimikama – Für Wahrheit und Demokratie! Gründlicher Recherchen und das Bekämpfen von Falschinformationen sind heute wichtiger für unsere Demokratie als jemals zuvor. Unsere Inhalte sind frei zugänglich, weil jeder das Recht auf verlässliche Informationen hat. Unterstützen Sie Mimikama

Mehr von Mimikama

Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)