Het is lente, overal waar je kijkt zie je eenden en zwanen rond waggelen gevolgd door hun kroost. Het ziet er zo gezellig uit tot er iets treurigs gebeurt.

Zwanenmoeder gedood in Den Haag. Laatste nieuws: De dader blijkt een Afghaanse vluchteling te zijn en is opgepakt. Graag zou ik willen weten of het hier om een fake melding gaat of niet.” Zo klinkt een aanvraag over het onderstaande Facebook bericht.

clip_image001

Maar wacht even in dit bericht staat niets over een vluchteling!

Nee, in het bericht zelf staat dat deze zwanenmoeder door een mens zwaar gewond achtergelaten werd. Laten we eens kijken in het commentaar waarom dat er dan gesproken wordt over een Afghaanse vluchteling.

clip_image002

In de tekst staat:

Ben op dit moment in Holland, en dit is hier het thema van de dag. De dader is gevonden, een vluchteling uit Afghanistan. Hij gaf aan dat frustratie de reden is dat hij deze zwaan vermoordde.

Laat de schrijver van dit artikel toevallig in Nederland wonen…

Eens even googelen naar het nieuws van de dag! En inderdaad komen bij we bij een aantal nieuwssites uit dit over dit voorval berichten. We kunnen alleen niets vinden over de dader. Na een tijdje zoeken toch maar besloten om de pers afdeling van de Politie in Den Haag te bellen. Persspreker F. v. d. Meer gaf ons het volgende statement:

“Op zaterdag 4 juni, op een parkeerplaats aan de Madesteinweg in Den Haag is er inderdaad een familie zwanen aangereden door een nog onbekende auto. De moederzwaan is helaas 20 minuten later aan haar verwondingen overleden. Er is op dit moment nog niets bekend over de dader van dit ongeluk. De politie Den Haag is dan ook nog steeds op zoek naar getuigen.”

Conclusie:

Het is zeer treurig dat een dier overlijdt aan iets wat wij als mens misschien hadden kunnen voorkomen. En iedereen heeft dan ook het recht om daar een bepaald gevoel bij te hebben zoals verdriet of woede. Maar om nou weer haat te zaaien door een opmerking te plaatsen dat het om een vluchteling zou gaan terwijl zelfs de politie niet weet wie het gedaan heeft, gaat weer een stap te ver.

De ochtend na het vreselijke verlies zwommen de drie kleintjes nog wat onwennig achter hun papa aan. We hopen dan ook dat ze nog een lang en gelukkig leven hebben.

clip_image003

(Bron: Facebook openbare status)

Getuigen gezocht!

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen die deze aanrijding gezien hebben. Mocht je de aanrijding gezien hebben of heb je meer informatie over de dader en/of de auto, neem dan contact op met de politie op het nummer 0900-8844.

Unterstütze jetzt Mimikama – Für Wahrheit und Demokratie! Gründlicher Recherchen und das Bekämpfen von Falschinformationen sind heute wichtiger für unsere Demokratie als jemals zuvor. Unsere Inhalte sind frei zugänglich, weil jeder das Recht auf verlässliche Informationen hat. Unterstützen Sie Mimikama

Mehr von Mimikama

Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)