We krijgen momenteel diverse aanvragen over een artikel, dat o.a. door de website “Heftig” gepubliceerd werd.

Tegelijkertijd merken we een toename van het bezoekersaantal voor ons bericht: “Sehen so Babys in der 12. SSW aus?”

clip_image002

Opsomming:

“Heftig” schrijft op hun al gebruikelijke manier: “Met 11 weken komt de baby op de wereld. Wat de moeder toen op Facebook postte, brengt iemand tot nadenken

In het artikel zelf kun je lezen dat de Texaanse Tiffany Burns al moeder van 2 kinderen is.

Bij deze titel in combinatie met de previewfoto (zie boven) is het onvermijdelijk dat dit bericht door duizenden gebruikers geliket en gedeeld wordt en dat erop gereageerd wordt, maar ook dat er navraag wordt gedaan.

clip_image004

Er wordt NAVRAAG GEDAAN!

En juist dit “navragen” zorgt bij ons voor verhoogde bezoekersaantallen, want wij hebben over een soortgelijk onderwerp al eens een bericht gepubliceerd.

Bij ons bericht gaat het echter om een hele andere baby in de 12e zwangerschapsweek

Het ging toen om deze Facebook statusbijdrage:

clip_image006

De foto op Facebook diende als SYMBOOLFOTO. Hij werd gepubliceerd om aandacht te vragen voor het onderwerp abortus.
Echter gaat het hier NIET OM EEN ECHTE BABY!

Op de foto zie je een handgemaakt model, die de stand van de ontwikkeling van een baby in de 12e zwangerschapsweek voorstelt. Het materiaal waaruit het model is gemaakt, is klei. Dit model word te koop aangeboden, en o.a. voor opleidingsdoeleinden gebruikt.

De foto op Facebook komt waarschijnlijk van de site van de maker.

clip_image008
Bron: http://www.onetinylife.org/menu.htm

Terug naar Tiffany Burns en haar foto op Facebook!

Natuurlijk hebben we de foto op internet gezocht en veel sites berichten over dit onderwerp. Kijk op Google zoeken op afbeeldingen. Bij de foto kan het echt om haar baby gaan, die in de 11e zwangerschapsweek gestorven is.

Het voorval vond al plaats in januari 2016. Eind juli besloot de moeder de betreffende foto met de volgende tekst (vertaald) te plaatsen:

“Dat is mijn hand. Die mijn lieve baby vasthoudt, Ezekiel. Hij werd op 20 januari geboren. Zijn hart hield op met slaan na 11 weken en 2 dagen. Hij had een hartslag. Zo’n mooi geluid. Hij leefde! Hij was niet alleen maar een klompje cellen. Hij was perfect. Kijk toch eens naar die kleine vingertjes. Zijn teentje. Ik voel me gezegend dat ik zijn moeder ben. Deel alsjeblieft zijn LEVEN met anderen”

Conclusie:

Een emotioneel artikel van “Heftig” leidt ertoe dat ons bericht “Sehen so Babys in der 12. SSW aus?” momenteel zeer vaak wordt opgeroepen. Ons bericht heeft echter niets te maken met de gepubliceerde foto van de Texaanse Tiffany Burns. Wij hebben uitleg gegeven over een pop/model, die al in 2014 als symboolfoto gebruikt werd. Bij Tiffany Burns’ foto gaat het zeer waarschijnlijk niet om een model/pop.

Vertaling: Petra, mimikama.nl

Unterstütze jetzt Mimikama – Für Wahrheit und Demokratie! Gründlicher Recherchen und das Bekämpfen von Falschinformationen sind heute wichtiger für unsere Demokratie als jemals zuvor. Unsere Inhalte sind frei zugänglich, weil jeder das Recht auf verlässliche Informationen hat. Unterstützen Sie Mimikama

Mehr von Mimikama

Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)