Voor mijn moeder zijn ze altijd een verschrikking geweest: kabels! Overal kabels. Ze liggen overal, passen niet bij de inrichting van de woning aan. En veel erger: als (vooral op kantoor) er eens eentje uitvalt, weet je meestal niet meteen, waar hij weer heen moet.

Netvondst: deze inhoud is geen “EDDK” in klassieke zin, maar is puur ter vermaak. Netvondst is gebaseerd op een inhoud die op de sociale netwerken is gevonden

Nu is er de passie van de jonge W.. W. was er vele jaren verantwoordelijk voor om de IT-zaken van een groot bedrijf op orde te houden. Ook voor een paar desktopwerkplekken. Dat betekende: veel kabels! Veel verschillende kabels. En veel mensen die aan de apparaten met de vele verschillende kabels werkten (en ook nu nog werken). Dit past bij onze netvondst:

Facebook

Mit dem Laden des Beitrags akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von Facebook.
Mehr erfahren

Beitrag laden

Ja, deze netvondst is de keiharde realiteit. Want niet zelden kwam het voor dat de jonge W. printers moest “repareren”. Of beeldschermen, die zwart bleven. In het begin keek de jonge W altijd nog zeer vragend, nadat hij de apparaten en de drivers gecontroleerd had en alles in orde was. Maar de jonge W. leerde… hij leerde snel, dat fout aangesloten kabels de oorzaak was!

Wist je …

dat bijvoorbeeld een USB type B stekker ook in een ethernet RJ-45 aansluiting past? Hij past … alleen werkt dan eventjes niets. Wist je, dat als je onvoorzichtig een “strik” maakt met ethernetkabels, je een heel bedrijfsnetwerk kunt platleggen? Zo’n broadcaststorm is al iets fijns, vooral als je hem zelf niet veroorzaakt hebt, maar de verkeerd aangesloten kabel moet vinden. En als beeldschermen zwart blijven, loont meestal een greep aan de achterkant naar de stroomkabel, die in veel gevallen alleen nog maar losjes in het beeldscherm zit. Gewoon weer erin drukken Winking smile

Wist je ook dat je nooit, echt nooit stekkers uit stopcontacten moet trekken waarop “ALLEEN IT” staat om daar lavalampen aan te sluiten? Omdat een lavalamp zo mooi is? En wist je dat het faxapparaat echt NIET kapot als de foutmelding “bedieningsfout” wordt aangegeven? Uit het lijden van de jonge W. is het nu de leer van de oude W. geworden: niet alles is altijd gelijk kapot. Vaak is er alleen een kabel verkeerd aangesloten.

Dit “Netvondst” artikel werd met een glimlach op het gezicht geschreven en met lieve gedachten aan vele oude vrienden en collega’s.

Vertaling: Petra, mimikama.nl

Unterstütze jetzt Mimikama – Für Wahrheit und Demokratie! Gründlicher Recherchen und das Bekämpfen von Falschinformationen sind heute wichtiger für unsere Demokratie als jemals zuvor. Unsere Inhalte sind frei zugänglich, weil jeder das Recht auf verlässliche Informationen hat. Unterstützen Sie Mimikama

Mehr von Mimikama

Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)