Amen, amen, amen en je wordt al geholpen op Facebook

Autor: Janine Moorees

Emotionele chantage! Ook dat is een vorm van radicalisering van het internet. Zwart of wit, goed of slecht. Als je niet voor mij bent, dan ben je slecht. Het eeuwige plompe proberen om de wereld met een eenvoudig patroon af te breken.

Emotionele chantage is een deel van deze kinderachtige, vereenvoudigde typering van de mensheid. Goed of slecht, 3 jaar geluk of harteloosheid, de keuze tussen de pest of cholera.

Typ AMEN en alles komt goed Sad smile

En weer staan we op de drempel. Natuurlijk is deze emotionele chantage krankzinnige bullshit. Toch functioneert het.

clip_image004

clip_image006

De baby? Maakt het wat uit?

Kleine gedachtegang van de zijkant: de baby en zijn lot schijnt de reageerders niet te interesseren. In tegendeel: de mensen die “amen” typen geven eerder een compleet egocentrisch beeld van zichzelf, omdat ze er voor zorgen dat ze a) 3 jaar lang geluk hebben en b) niet als harteloos bestempeld worden. Snel klikken, reageren en geluk krijgen. Dankjewel.

Voor ons maakt het wel uit wie daar op de foto te zien is. Het gaat om Aili en hij komt uit AMERIKA!

We vonden informaties op een privé blog van een zekere Chelsea, die met de ouders van de kinderen bevriend is.

Aili zelf werd aan zijn hart geopereerd en zoals het lijkt gaat het ook goed met het kind, want er staat een familiefoto op de site.

De foto is uit 2012!

Uittreksel:

clip_image008

clip_image010

Link: Beautiful and Comforting Words.

Type amen???

Nee. We laten ons niet emotioneel chanteren. Al helemaal niet door mensen die geen idee hebben van Aili’s leven en alleen maar een paar likes willen krijgen met behulp van zijn lot. In tegendeel: de familie en zijn omgeving zouden veel respect moeten krijgen, dat je niet alleen kunt uitdrukken door een simpele like, alleen om je eigen geweten te sussen.

Vertaling: Petra, mimikama.nl


Hinweis: Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.

Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum

INSERT_STEADY_CHECKOUT_HERE

  • Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum. Ein unabhängiges und für jeden frei zugängliches Informationsmedium ist in Zeiten von Fake News, aber auch Message Control besonders wichtig. Wir sind seit 2011 bestrebt, allen Internetnutzern stets hochwertige Faktenchecks zu bieten.  Dies soll es auch langfristig bleiben. Dafür brauchen wir jetzt deine Unterstützung!

Mehr von Mimikama