Bestaat deze nieuwe tekensoort, die je tot vegetariër maakt? (Feitencheck)

Janine Moorees,

Na hondenmalaria wordt nu de vleeseter door een tekenbeet tot vegetariër!

Mens, was deze kleine beestjes allemaal kunnen, zo langzamerhand raken we steeds meer onder de indruk! Want volgens dit artikel zou een beet van deze teek je vegetariër maken of je allergisch voor vlees maken. “Ze zijn klein, akelig en tamelijk gevaarlijk voor ons: Teken. Door een beet kan Borreliose of teken-encefalitisvirus (TBE-virus) veroorzaakt worden. Een nieuw ontdekte tekensoort trekt nu om andere redenen de aandacht naar zich toe. De nieuw ontdekte tekensoort Amblyomma Americana, ook wel “Lone Star” genoemd, zou door een beet de mensen tot vegetariër maken. Het immuunsystem wordt quasi opnieuw geprogrammeerd en veroorzaakt – dat is geen grapje – tegelijkertijd een vleesallergie.”

Maakt een teek mensen allergisch voor vlees?

image
Bron: Screenshot openbare status Facebook
De Amblyomma Americana zelf is niet giftig of gevaarlijker dan andere tekensoorten, maar draagt niet alleen de veroorzaker van Babesiose en het teken-encefalitisvirus (TBE-virus) over, maar maakt ons nu ook allergisch voor vlees? En dat in de zomer, de tijd waarin we graag barbecueën?
Nu: De beet van de teek, ook bekend als “Lone Star”, kan een zogenaamde Alpha-Gal-Allergie veroorzaken, waarbij het genieten van rood vlees tot een allergische reactie, in het bijzonder van de huid, kan leiden.
[vc_message message_box_color=“green“ icon_fontawesome=“fa fa-check“]JA! Dat bestaat![/mk_info]
MAAR deze teek is zeer verspreid in het zuiden van de VS en daar bestaat daadwerkelijk een 32% hoge vleesallergiecijfer dan in de rest van de VS.
Dat klinkt waanzinnig hoog, maar betreft slechts weinig mensen in de VS en het verband met de teken is tot nu toe nog niet bewezen, ook al lijkt het waarschijnlijk.
Voor de onderzoekers is het eerder interessant aan de zaak, dat een suikermolecuul een allergie voor vlees kan veroorzaken.
De Alpha-Gal-reactie is overigens de reden, waarom een xenonstransplatatie van bijvoorbeeld varken op mensen niet mogelijk is! Dit mechanisme is allang bekend, ook het verband tussen teken en vleesallergie was al in 2012 bekend.

Conclusie:

Het is momenteel komkommertijd en bij vlees houdt voor velen het plezier op, wat dan weer een garantie voor veel clicks betekent …

Het geheel kun je zo samenvatten: Het bestaat, maar om daar een gevaar van te maken, is wel erg heftig.

Auteur: Anke M. – Mimikama
Vertaling: Petra, mimikama.nl


Hinweis: Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.

  • Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum. Ein unabhängiges und für jeden frei zugängliches Informationsmedium ist in Zeiten von Fake News, aber auch Message Control besonders wichtig. Wir sind seit 2011 bestrebt, allen Internetnutzern stets hochwertige Faktenchecks zu bieten.  Dies soll es auch langfristig bleiben. Dafür brauchen wir jetzt deine Unterstützung!

Mehr von Mimikama