Bong in plaats van babyfles?

Autor: Janine Moorees


Liebe Leserin, lieber Leser,

jeden Tag strömt eine Flut von Informationen auf uns ein. Doch wie viele davon sind wirklich wahr? Wie viele sind zuverlässig und genau? Wir bei Mimikama arbeiten hart daran, diese Fragen zu beantworten und dir eine Informationsquelle zu bieten, der du vertrauen kannst.

Aber um erfolgreich zu sein, brauchen wir deine Hilfe. Du hast es in der Hand, eine Welt voller vertrauenswürdiger Informationen zu schaffen, indem du uns jetzt unterstützt. Jede Unterstützung, ob groß oder klein, ist ein wichtiger Beitrag zu unserer Mission.

Werde Teil einer Bewegung, die sich für die Wahrheit einsetzt. Deine Unterstützung ist ein starkes Signal für eine bessere Informationszukunft.

❤️ Herzlichen Dank

Du kannst uns entweder via PayPal oder mittels einer Banküberweisung unterstützen. Möchtest Du uns längerfristig unterstützen, dann kannst Du dies gerne mittels Steady oder Patreon tun.


Op 20 november 2016 werd op Facebook een privé opsporingsoproep gestart, die inmiddels meer dan 247.000 x gedeeld werd!

Er is een vrouw met een baby te zien, waarbij de moeder een bong aan de mond van de baby houdt. Het gaat om deze status:

clip_image002

De maker heeft in de status ook de NAAM van de vrouw genoemd en roept nu zijn vrienden en gebruikers op, deze foto/status te delen.

VOORAF: De foto is echt en voorval vond in het jaar 2014 plaats in Amerika!

Maar het is toch belangrijk deze vrouw te vinden!

Nee. Waarom dat zo is, leggen we zo uit.

Als eerste willen we jullie er nog een keer op wijzen dat het hier om een privé opsporingsbericht gaat, wat strafbaar is … en niet alleen voor de maker van de status maar ook voor elke persoon die dit deelt.

Maar daar van afgezien werd deze foto niet alleen op Facebook gedeeld, maar ook zeer veel op Twitter, Pinterest en vele, vele “funsites” met fotogalerijen, die de “worst parents” (de slechtste ouders) laten zien.

Okay. Niet delen. Begrepen. En nu?

Als een foto zo vaak gedeeld wordt en in zoveel hoeken van het internet opduikt, moet je toch gaan denken dat de autoriteiten hier inmiddels ook op opmerkzaam zijn gemaakt. Juist? Juist!

Deze foto is namelijk in geen geval nieuw, maar spookt al sinds 2012 over het net. En het wordt nog beter: de plaatselijke politieautoriteiten hebben zich al om dit geval bekommerd, toen de foto nog helemaal niet viral online ging.

Hoezo dat dan?

Dus: De foto is echt. Geen twijfel, niks Photoshop, ook als de ene of andere commentator dat vermoedt.

Daarbij moet nog aangemerkt worden dat, tenminste op het tijdstip dat de foto ontstond, de bong niet “in actie” was, er bevindt zich geen rook in de kolf.

Dat moet zeker geen excuus voor dit motief zijn! Dat zag de politie in Washington ook zo, toen ze van een “Child Protection Service” deze foto voorgelegd kregen. Die hen anoniem gestuurd was.

Geen sporen van drugsmisbruik

De politie kwam er zeer snel achter wie deze vrouw is, omdat het kind op dat tijdstip in het middelpunt van een gezagsstrijd tussen de moeder en de vader van het kind stond. Daardoor moge duidelijk zijn wie de “anonieme” afzender van de foto was. Bij het doorzoeken van de woning van de moeder, werden echter geen drugs gevonden. Ook de drugstests bij moeder en de baby waren negatief.

Hoe ging de foto viral?

Na de negatieve drugstest, besloot een gerecht het kind weer terug aan de moeder te geven. Daarop maakte de 13-jarige dochter van een vriendin van de vader van het kind een Facebookpagina, om tegen deze beslissing te protesteren. Op deze pagina was betreffende foto dan ook te vinden, die het meisje schijnbaar door de vader van de baby tot beschikking was gesteld.

Een tijdje later werd deze pagina weer verwijderd. Echter in de tussentijd kopieerden diverse mensen de foto, voorzagen de foto van diverse “Share this if you…” boodschappen en postten de foto opnieuw op Facebook en Pinterest. Een Viral Picture was geboren.

Laatste vraag: Waar kwam de bong vandaan?

Zowel de moeder als de vader gaf toe vroeger drugs gebruikt te hebben.

In de onderzoeken van de politie en de Child Protection Service werden echter geen aanwijzingen gevonden dat het huis van de moeder gevaarlijk voor de baby zou zijn. Ook stemde de moeder met nog een drugstest in, die ook negatief uitviel. Net als nog een drugstest, een poosje later.

Ook vroeg de moeder uit zichzelf om een onafhankelijke begeleider, die er voor zorgt dat het kind niets tekort zal komen.

Ook stemde de moeder erin toe aan oudercursussen deel te nemen en mee te werken aan toekomstige drugstests. Haar advocaat, Neil Fuller, kon ook rapporten laten zien dat in de haarmonsters van de baby geen drugs gevonden werden.

Conclusie:

Een niet echt grappige foto, die alleen privé zou moeten zijn. Een vreselijke gezagsstrijd, die de politie, Child Protection Service en uiteindelijk zelfs het internet erin betrekt. Een Viral Picture, die de moeder vandaag nog online volgt. Like- en share-geile mensen, die zonder nadenken de foto posten.

Gefeliciteerd internet. Helaas worden deze foto’s beter verspreid dan de uitleg hierover. Waarom ook?

Je er druk over maken is nog veel leuker!

Bronnen:
Hoax Slayer
That’s Nonsense
The Wenatchee World

Vertaling: Petra, Mimikama.nl


Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.


2) Einzelne Beiträge (keine Faktenchecks) entstand durch den Einsatz von maschineller Hilfe und
wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)


Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum

INSERT_STEADY_CHECKOUT_HERE

Mehr von Mimikama