De bloementatoeage op het decolleté!

Ein Moment Ihrer Zeit für die Wahrheit.

In einer Welt voller Fehlinformationen und Fake News ist es unser Auftrag bei Mimikama.org, Ihnen zuverlässige und geprüfte Informationen zu liefern. Tag für Tag arbeiten wir daran, die Flut an Desinformation einzudämmen und Aufklärung zu betreiben. Doch dieser Einsatz für die Wahrheit benötigt nicht nur Hingabe, sondern auch Ressourcen. Heute wenden wir uns an Sie: Wenn Sie die Arbeit schätzen, die wir leisten, und glauben, dass eine gut informierte Gesellschaft für die Demokratie essentiell ist, bitten wir Sie, über eine kleine Unterstützung nachzudenken. Schon mit wenigen Euro können Sie einen Unterschied machen.

Stellen Sie sich vor, jeder, der diese Zeilen liest, würde sich mit einem kleinen Beitrag beteiligen – gemeinsam könnten wir unsere Unabhängigkeit sichern und weiterhin gegen Fehlinformationen ankämpfen.

So kannst Du unterstützen:

PayPal: Für schnelle und einfache Online-Zahlungen.
Steady oder Patreon: für regelmäßige Unterstützung.

Autor: Janine Moorees

Momenteel gaat er een fotoserie van een Aziatische jonge vrouw met een bloementatoeage op het decolleté rond op Facebook. Wij krijgen aanvragen wat de bedoeling van de foto’s is.

We hebben het onderzocht en de reden gevonden: Het profiel waarop de foto’s gedeeld worden, is niet van de op de foto’s afgebeelde vrouw. De delende persoon is de eigenaresse en medewerkster van een tattoostudio in Vietnam en zij windt zich op over deze mislukte tatoeage en zegt (vrij vertaald), dat de vrouw niet meer gelukkig kan worden en dat zoiets niet zou moeten gebeuren omdat dit haar hele leven verpest.

clip_image002

Maar we leggen eerst uit waarom de jonge vrouw er zo uitziet. Daarover bestaan de volgende 3 stellingen:
Stelling 1: Een moedwillige zogenaamde Scarification (littekenvorming)

Bij een scarification wordt de huid volgens een voorbeeld ingesneden en steeds weer opengehaald, zodat zich daar littekenweefsel ontwikkelt. De wondverzorging en het helingsproces zijn daarbij een belangrijke opgave, zodat het niet ontsteekt, zoals op de foto te zien is. Het verder gezonde lichaam krijgt een kunstmatige wond, die het immuunsysteem in werking zet. Dat gaat net zo lang goed als het lichaam daartoe in staat is. Bestaan er problemen bij de wondheling (bijvoorbeeld bij diabetes), dan kan het tot complicaties in het helingsproces komen. Meestal wordt zo’n grote scarification beetje bij beetje doorgevoerd en niet in een keer, zodat het lichaam het ook aan kan.

Waarschijnlijkheid: 5%
Stelling 2: Een allergische reactie op de inktpigmenten / slechte kwaliteit van de inkt:

Ook is het mogelijk, dat de jonge vrouw allergisch op de pigmenten heeft gereageerd en de tatoeage door het ontsteken vanzelf uit de huid is gekomen. Tatoeagegroepen op Facebook wijzen met de status ook op het gevaar van minderwaardige en ongecontroleerde inkt – vooral als je je in een niet steriele omgeving aan de eettafel thuis laat tatoeëren. In studio’s mag alleen gecertificeerde en gecontroleerde inkt gebruikt worden. Zou je jezelf willen laten tatoeëren, vraag dan altijd naar de certificaten voor de inkt, ook al voelt het ongemakkelijk. Als een tatoeage in een nadere studio goedkoper is, vraag dan kritisch verder. Als je niet weet of je een intolerantie of allergie hebt, laat het dan alsjeblieft vooraf door een dermatoloog testen, zodat jij dit niet ook mee hoeft te maken.

Waarschijnlijkheid: 30%
Stelling 3: De tatoeage proberen te verwijderen:

Zie je de “voor”-foto en vergelijk je de front-tatoeage met de beide kleinere tatoeages op de schouderbladen, dan kun je grote kwaliteitsverschillen zien. Een dure tatoeëerder kan ook slecht werk afleveren, maar het gevaar is toch kleiner. Het is goed voor te stellen, dat ze de tatoeage weer wil laten verwijderen, omdat een cover in deze grootte erg duur is. Een laserverwijdering kost ook veel geld, je moet er vaker heen en het doet pijn. Een vermeende goedkopere alternatief zou het “verwijderen van de huidlagen” kunnen zijn. Daarvoor spreken de wondranden, die zich an de contouren in rechte lijnen aftekenen. Maar de wond lijkt ontstoken te zijn en er lijkt minstens een laag teveel verwijderd te zijn. Bij het laten zetten van een tatoeage kan je slecht bepalen hoever de pigmenten in de huid worden aangebracht, zodat ze in verschillende huidlagen terecht komen. Misschien wilde de “operateur” voor de zekerheid gaan en zo diep als mogelijk snijden om alle pigmenten te bereiken. Bij onjuiste verwijdering en slechte wondcontrole (beweging van het gedeelte zodat de littekens niet zo extreem worden) kan het dan ook gaan ontsteken.

Waarschijnlijkheid: 90%

Als afsluiting hebben we het volgende advies:

  • informeer je van tevoren over de studio
  • zoek naar ervaringsberichten
  • laat het geldbedrag niet beslissen waar je je wilt laten tatoeëren
  • informeer je bijvoorbeeld bij de http://www.tattoovereniging-bvtp.nl/index.html
  • houd je aan de verzorgingsaanwijzingen van je kunstenaar. Als je hem/haar vertrouwt om voor altijd inkt in de huid te tatoeëren, vertrouw hem/haar dan ook als het om de verzorging gaat.
  • zorg ervoor dat je van tevoren weet of je allergisch bent en/of problemen bij de wondheling hebt

Als je de tatoeage niet meer wilt, spreek dan met de studio en je dermatoloog en zoek niet naar de goedkoopte methode om de tatoeage te verwijderen, maar naar de veiligste.

Unterstützen 🤍

FAKE NEWS BEKÄMPFEN

Unterstützen Sie Mimikama, um gemeinsam gegen Fake News vorzugehen und die Demokratie zu stärken. Helfen Sie mit, Fake News zu stoppen!

Mit Deiner Unterstützung via PayPal, Banküberweisung, Steady oder Patreon ermöglichst Du es uns, Falschmeldungen zu entlarven und klare Fakten zu präsentieren. Jeder Beitrag, groß oder klein, macht einen Unterschied. Vielen Dank für Deine Hilfe! ❤️

Mimikama-Webshop

Unser Ziel bei Mimikama ist einfach: Wir kämpfen mit Humor und Scharfsinn gegen Desinformation und Verschwörungstheorien.

Abonniere unseren WhatsApp-Kanal per Link- oder QR-Scan! Aktiviere die kleine 🔔 und erhalte eine aktuelle News-Übersicht sowie spannende Faktenchecks.

Link: Mimikamas WhatsApp-Kanal

Mimikama WhatsApp-Kanal

Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.


2) Einzelne Beiträge (keine Faktenchecks) entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und
wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)


Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum

INSERT_STEADY_CHECKOUT_HERE

Kämpfe mit uns für ein echtes, faktenbasiertes Internet! Besorgt über Falschmeldungen? Unterstütze Mimikama und hilf uns, Qualität und Vertrauen im digitalen Raum zu fördern. Dein Beitrag, egal in welcher Höhe, hilft uns, weiterhin für eine wahrheitsgetreue Online-Welt zu arbeiten. Unterstütze jetzt und mach einen echten Unterschied! Werde auch Du ein jetzt ein Botschafter von Mimikama

Mehr von Mimikama

Mimikama Workshops & Vorträge: Stark gegen Fake News!

Mit unseren Workshops erleben Sie ein Feuerwerk an Impulsen mit echtem Mehrwert in Medienkompetenz, lernen Fake News und deren Manipulation zu erkennen, schützen sich vor Falschmeldungen und deren Auswirkungen und fördern dabei einen informierten, kritischen und transparenten Umgang mit Informationen.