Er gaat weer eens een foto rond op de sociale netwerken, die zo ongelofelijk is, dat het bijna waar moet zijn. Er is een dieplader te zien, waarop een geweldige schildpad getransporteerd wordt.

Hij wordt betiteld met “Grootste schildpad ter wereld in de Amazone gevonden” of “reusachtige schildpad na het ongeluk van Fukoshima gevangen” Waarbij de laatste het dichtste bij de waarheid komt. Nee, het is geen mutatie, veroorzaakt door de ramp van Fukishima, en ook niet door een andere ramp.

clip_image002Ze is echter absoluut door mensen gecreëerd, echter niet door een door mensen veroorzaakte milieuramp, ook als sommigen niet ver naast de film zitten.

Hoezo film?

Heel simpel. De foto werd uit een scene van de Japanse film “Gamera the Brave” gehaald. In een scene van de film wordt de gewonde Gamera met militair transport naar een onderzoeksafdeling gebracht. De foto die rondgaat, is blijkbaar uit dit deel van de film gehaald.

Nog een paar details:

In de film heeft Gamera bijzondere krachten. Zo groeit ze zeer snel en kan ze vliegen. In sommige artikelen over de film, verschijnt nu net deze foto. Het vermoeden dat de foto uit de film afkomstig is, zit er dus niet ver naast.

In sommige berichten wordt beweerd, dat de schildpad in de Amazone gevangen zou zijn. Ze zou een gewicht van 800 pond hebben en zou 529 jaar oud zijn.

De wereldwijd bekende grootste schildpaddensoort van nu, is de Galapagosschildpad met een gewicht van meer dan 550 pond, ook als ze een stuk kleiner zijn dan Gamera en kunnen ze ook niet vliegen, toch hebben ze een enorm voordeel tegenover Gamera. Ze leven langer dan 100 jaar in de wildernis en vooral, ze bestaan echt.

Lesen Sie auch >   Attentat auf Donald Trump in Pennsylvania: Nährboden für Verschwörungstheorien

Bronnen:

http://www.hoax-slayer.net/hoax-picture-worlds-largest-tortoise/

http://blackholereviews.blogspot.de/2007/04/gamera-brave-2006-flying-turtles-back.html

Vertaling: Petra, mimikama.nl

Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)