Deze man beweert Hitler te zijn.

Janine Moorees, 21. September 2017

We krijgen weer vragen over het onderwerp: “Argentinië: 128 jaar oude man beweert Hitler te zijn”

Omdat deze bewering al in juni 2017 door Michael Q, van het Mimikama-team, geanalyseerd werd, kunnen we er bij voorbaat van uitgaan, dat het om een Fake gaat.

Waar ging het in juni 2017 over?

Het werd al vaak beweerd, echter nooit bewezen: Adolf Hitler is na de tweede wereldoorlog naar Argentinië vertrokken en leefde, of leeft nog altijd daar. Nu lijkt het erop, dat deze vraag beantwoord werd: Er heeft zich volgens de nieuwssite www.worldnewsdailyreport.com daadwerkelijk een man gemeld, die beweert Adolf Hitler te zijn. Volgens de website gaf de 128-jarige man het ultraconservatieve tijdschrift El Patriota een interview, waarin hij aangaf in 1945 met een vervalst, door de Gestapo gemaakt, paspoort onder de naam Herman Guntherberg naar Argentinië gereisd te zijn
clip_image002
Nadat de Israëlische geheime dienst vorig jaar de opsporing van NS-criminelen heeft stopgezet, besloot hij zich weer in het openbaarheid te wagen, onder zijn eigen naam: Adolf Hitler. Guntherberg zegt, dat hij een autobiografie over zijn leven en zijn decennialange verstopspel voor de Joden gemaakt zou hebben. Die zou vanaf september onder de naam “Adolf Hitler” verkrijgbaar zijn.
Zijn vrouw Angela Martinez en andere kennissen beweren echter, dat hij aan Alzheimer lijdt en vaak vergeet wie hij is.
Mevrouw Martinez gelooft weliswaar, dat hij een nazi is geweest en zich schuldig zou voelen. Maar dat het om Adolf Hitler zou gaan, betwijfelt ze.


Wat is er met het artikel aan de hand?

Voor sommigen is dit bericht zeker een lang gewenst antwoord op de vraag, of Adolf Hitler nog leeft en echt vertrokken is na de oorlog. Maar die worden uiterlijk nu teleurgesteld …
Scroll je op deze nieuwssite „www.worldnewsdailyreport.com“ naar beneden, dan merk je al snel, dat het hier om een Fauxtire-site gaat.
In hun disclaimer staat:

„World News Daily Report assumes all responsibility for the satirical nature of its articles and for the fictional nature of their content. All characters appearing in the articles in this website – even those based on real people – are entirely fictional and any resemblance between them and any person, living, dead or undead, is purely a miracle.“
WNDR neemt alle verantwoordelijkheid voor de satirische natuur van zijn artikelen en voor de fictieve natuur van hun inhoud. Alle karakters die in de artikelen op deze website verschijnen – zelfs als ze gebaseerd zijn op echte mensen – zijn compleet fictief en elke overeenkomst tussen hen en welke persoon dan ook, levend, dood of ondood, is een puur wonder”

Daarmee is nu duidelijk, dat het hier om een fauxtire-melding gaat, dus een Fake!

Wie is deze man echt?

clip_image004
Screenshot: http://www.examiner.co.uk / Francis Morris uit Quarmby (Engeland).
Bij de oudere heer gaat het om Francis Morris uit Quarmby (Engeland). Hij kreeg echt een plaats in de „The Huddersfield Daily Examiner“. Daar heeft hij een eigen artikel verdiend, omdat hij met zijn 100 jaar (niet 128) nog nooit af heeft gereden en toch altijd autoreed. Het rijbewijs werd in Engeland weliswaar in 1903 ingevoerd, maar je hoefde niet af te rijden. Toch haalde hij het busrijbewijs – deze baan heeft hij dan ook 20 jaar gehad.
Bronnen:

Vertaling: Petra, mimikama.nl


Hinweis: Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.

  • Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum. Ein unabhängiges und für jeden frei zugängliches Informationsmedium ist in Zeiten von Fake News, aber auch Message Control besonders wichtig. Wir sind seit 2011 bestrebt, allen Internetnutzern stets hochwertige Faktenchecks zu bieten.  Dies soll es auch langfristig bleiben. Dafür brauchen wir jetzt deine Unterstützung!

Mehr von Mimikama