Er was geen achtbaanongeluk in Disneyland.

Janine Moorees, 16. August 2017

Dat geloof je toch niet? Zijn ze er weer? De verschrikkelijke “ongeluk foto’s” op Facebook?

In 2014 doken ze steeds weer op Facebook op. De zogenaamde horrorvideo’s van mensen, die bij achtbaanongelukken gewond raakten – of in het ergste geval zelfs overleden zijn. Geen van de genoemde video’s was waar. De verschrikkelijke previews, in combinatie met prikkelende titels, waren ervoor, om Facebookgebruikers naar dubieuze sites te lokken. Het was drie jaren rustig en nu duiken deze dubieuze video’s weer op. Zoals je aan dit recente geval weer kunt zien.
Actuele screenshots van een status op Facebook met de titel: “[Video] Verschillende gewonden na achtbaan ongeluk in Disneyland”
image
Klik je op de status, dan wordt je naar een externe website geleid. Het lijkt erop, dat je daar de video kunt bekijken. Maar dat is niet zo. Want zodra je op de “playbutton” klikt, wordt er gevraagd om de video eerst met je vrienden te delen.
image
Onder de video staan nog 2 reacties, die het geheel geloofwaardiger moeten maken. Feit is, dat deze reacties fake zijn. Net zoals beide profielen.

En nu?

Heb je de video op Facebook gedeeld, dan verschijnt er een volgend schermpje. Je moet zogenaamd eerst een “leeftijdscontrole” door, want de video is vrijgegeven voor personen van 13 jaar en ouder.
image

En precies hier begint nu het drama!

Achter de “controle” button zitten talloze kansspelen verstopt. Al deze kansspelen zijn afkomstig van de zogenaamde “Lead-Generierung”. De gebruiker vult in het ergste geval deze formulieren in en wordt uiteindelijk vol gespamd met reclame. Of er echt iets te winnen valt, kan niemand zeggen. Met de uitgangspositie, namelijk het zogenaamde ongeluk in een achtbaan, heeft het in ieder geval helemaal niets meer te maken.
image

Conclusie:

Nadat in 2014 de eerste video’s zijn opgedoken, is er 3 jaar later nog niets veranderd. Nog altijd probeert men, met deze smerige trucs, diverse gebruikers in de val te lokken.

Vertaling: Petra, mimikama.nl


Hinweis: Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.

  • Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum. Ein unabhängiges und für jeden frei zugängliches Informationsmedium ist in Zeiten von Fake News, aber auch Message Control besonders wichtig. Wir sind seit 2011 bestrebt, allen Internetnutzern stets hochwertige Faktenchecks zu bieten.  Dies soll es auch langfristig bleiben. Dafür brauchen wir jetzt deine Unterstützung!

Mehr von Mimikama