Een paar uur gelden dook een video op Facebook op, waarop een UFO boven India te zien zou zijn.

Hij zweeft vrolijk aan de nachtelijke hemel rond. En dan … heel plotseling … verschijnt er een opening in de hemel en het vliegende object verdwijnt in die opening. Zomaar!

Hier klinkt het: OMG! Aliens finally caught on video in india (Punjab) Punjab Kesari

Wel stom, als deze UFO en video naar verluidt in Colorado zijn opgenomen. Of in Mexico. Ach, we zullen het laten, het is natuurlijk een Fake! De collega’s van Snopes hebben hem intussen al uitvoerig onthuld:

Snopes: Is een UFO in een portaal boven Colorado verdwenen?

Snopes schreef hierover: Al op 17 april 2017 werd op de Facebookpagina “I’m from Denver” een video gepost, waarin je een schijnbaar onbekend vliegend object kunt zien. De video, die met de bewering kwam, dat het boven het zuiden van Colorado gespot werd, werd miljoenen keren gedeeld:




Omdat de pagina niet precies aangeeft, waar in het zuiden van Colorado de video naar verluidt werd opgenomen, kon Snopes niet bij de plaatselijke autoriteiten controleren, of de bewoners daadwerkelijk iets gezien hebben, dat er aan de nachtelijke hemel buitenaards uitzag en voor onrust zorgde. Omdat je in de video toch iets wonderbaarlijks kunt zien, zou je verwachten, dat er in de lokale media over geschreven zou zijn – maar er zijn geen berichten in Colorado, die overeenkomen met de beschrijving van zo’n waarneming (terwijl de zuidelijke regio van Colorado, bekend als San Luis Valley, een “hotspot” voor UFO-waarnemingen zou zijn).

En waarom dan niet? Heel simpel: Deze video is eigenlijk niet in Colorado gemaakt maar werd oorspronkelijk in maart 2017 gepost, toen mensen beweerden, dat ze zoiets ergens boven Sonora gezien zouden hebben, een Mexicaanse staat, die tegen de grens van de VS aanligt.

Snopes schrijft hierover, dat ze er niet helemaal zeker van zijn of de video door computers gegenereerd is of dat het resultaat een kleine truc is. Er zijn volgens Snopes berichten in de tabloidmedia in Mexico, waarin beweerd wordt, dat de bewoners het object gezien hebben en ervan geschrokken zijn, maar ze citeren geen bronnen. Intussen is het gebruik drones met LED’s voor het creëren van lichtshows een bekend tijdverdrijf.

Gabe Hash, een Spaanstalige YouTuber, die zich met onopgeloste fenomenen bezig houdt, beweerde dat hij de video kon verklaren met behulp van 2 vrijwilligers die ervaring met computers hebben, die het effect in minder dan een dag met een programma, Adobe After Effect, na zou kunnen maken:

In de video twijfelt Hash aan het idee, dat de lichten in de video echt waren. In tegenstelling tot de door de computer gegenereerde. Hij zegt (in het Spaans):

In het bericht staat, dat het object door de bewoners gezien werd. Maar dat is niet waar. Want er is geen ander bewijs, behalve deze video en geen andere officiële waarneming van het evenement. Ten tweede is de video maar 30 seconden lang en niemand spreekt tijdens de opname, wat betekent, dat het aan alle eigenschappen van een animatie voldoet. Het grootste deel van de video is wazig. En zoals ik hieronder al zei, wordt dat gedaan om de animatie te camoufleren … Volgens ons is de video vervalst en slechts een animatie, die met de computer is gemaakt. Overtuig u zelf.

Bericht via Snopes

Vertaling: Petra, mimikama.nl


Wenn dir dieser Beitrag gefallen hat und du die Bedeutung fundierter Informationen schätzt, werde Teil des exklusiven Mimikama Clubs! Unterstütze unsere Arbeit und hilf uns, Aufklärung zu fördern und Falschinformationen zu bekämpfen. Als Club-Mitglied erhältst du:

📬 Wöchentlichen Sonder-Newsletter: Erhalte exklusive Inhalte direkt in dein Postfach.
🎥 Exklusives Video* „Faktenchecker-Grundkurs“: Lerne von Andre Wolf, wie du Falschinformationen erkennst und bekämpfst.
📅 Frühzeitiger Zugriff auf tiefgehende Artikel und Faktenchecks: Sei immer einen Schritt voraus.
📄 Bonus-Artikel, nur für dich: Entdecke Inhalte, die du sonst nirgendwo findest.
📝 Teilnahme an Webinaren und Workshops: Sei live dabei oder sieh dir die Aufzeichnungen an.
✔️ Qualitativer Austausch: Diskutiere sicher in unserer Kommentarfunktion ohne Trolle und Bots.

Mach mit und werde Teil einer Community, die für Wahrheit und Klarheit steht. Gemeinsam können wir die Welt ein bisschen besser machen!

* In diesem besonderen Kurs vermittelt dir Andre Wolf, wie du Falschinformationen erkennst und effektiv bekämpfst. Nach Abschluss des Videos hast du die Möglichkeit, dich unserem Rechercheteam anzuschließen und aktiv an der Aufklärung mitzuwirken – eine Chance, die ausschließlich unseren Club-Mitgliedern vorbehalten ist!


Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)