Sinds 16 juli wordt telkens weer een status op Facebook gedeeld. De titel: “Baby bij Ebay te koop aangeboden!”.

Diverse media berichtten, dat op Ebay een baby te KOOP aangeboden werd. Het is duidelijk, dat wij hierover talloze aanvragen kregen. Het voorval vond echter niet in 2017 plaats maar al in 2016. Een online-verkoper uit Duisburg had destijds geprobeerd bij Ebay Kleinanzeigen zijn baby te verkopen. De prijs: 5.000 euro. De politie heeft het onderzocht. Het gaat momenteel om deze status, die telkens weer gedeeld wordt:

clip_image002

Mensenhandel bij Ebay – verdachte geïdentificeerd

In uitvoering van een genomen verzoek van de officier van justitie van de rechtbank van Duisburg, doorzocht de politie ‘s avonds (12 oktober), in het kader van een vandaag gestart onderzoek wegens de verdenking van mensenhandel, de woning van een vluchtelingenfamilie in Duisburg-Rheinhausen.

Reden was een verkoopadvertentie voor een baby, die op dinsdag op het handelsplatform voor € 5.000 te koop werd aangeboden.

De ambtenaren hebben de 40 dagen oude baby overgedragen aan het Jugendamt (jeugdzorg in Duitsland) en namen de ouders mee voor verhoor.

In de woning werden bewijsmiddelen veilig gesteld

Volgens de eerste onderzoeken is de advertentie gemaakt op de internetaansluiting van het paar, die echter ook door andere familieleden gebruikt wordt. Er wordt verder onderzocht. (bron)

Vertaling: Petra, mimikama.nl

Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)