Feitencheck: Eindigen hondenneuzen als delen van Playstation-controllers?

Autor: Janine Moorees

· Er zijn een paar bizarre claims op internet te vinden – maar dat de analoge stick van een Playstation controller van hondenneuzen gemaakt zou zijn …?

Nou ja, we hebben eind 2017 als over deze foto bericht.

Maar omdat het internet nou eenmaal zo is, komt alles, met regelmatige afstanden, weer eens omhoog. Zo ook met deze bewering, dat elk jaar 10 miljoen honden gedood worden, alleen maar om uit de neuzen van deze dieren Playstation controllers te kunnen maken.

Het gaat over deze foto, waar we tig aanvragen over hebben ontvangen:

schnauze

Tekst bij de foto:

Every year 10 million dogs are killed to make Playstation controllers

Het ruwe oppervlak, dat op de foto ingezoomd te zien is, zorgt ervoor, dat de vinger bij wild spelen niet wegglijdt.

Over het algemeen is de controller voor de gamer een onmisbare vriend, een trouw vriend voor langere tijd … eigenlijk zoals een hond.

Maar wees niet bang:

Deze bewering is natuurlijk FAKE.

Ook als de stick op een hondenneus lijkt, is het gelukkig heel wat anders dan een echte hondenneus.


Deze foto spookt al sinds 2015 over het internet. De oorsprong is de site “Amazing Facts and Nature”, die in september van dat jaar een artikel over het onderwerp uitbracht.

Echter zoals onze collega’s van Snopes melden, herkent men een duidelijk satirisch karakter.

clip_image003

Er werd bijvoorbeeld in het toenmalige artikel, dat helaas niet meer online beschikbaar is, over een Gamecube controller van Microsoft gesproken.

Voor alle niet-gamers: Microsoft maakt de Xbox, de Gamecube is van Nintendo, de afgebeelde controller is van de Sony Playstation. Er werden dus drie bedrijven en consoles door elkaar gegooid om de Gamer-geeks aan het grijnzen te krijgen. En er werd ook nog expres vals gerekend (“twee honden voor een controller, voor 2 controllers zouden dus vijf honden moeten sterven”) Aan het einde werd nog een beetje getrold, door spelers “Gaymers” te noemen (van gay = homoseksueel en gamer = speler)

Dus heeft iemand deze foto overgenomen, er een nieuwe tekst bij gezet en wordt het sindsdien verspreid.

Conclusie:

We kunnen jullie geruststellen: Er wordt geen enkele hondensnuit voor een Playstation controller afgesneden. Ook onze Mimikamaspeurneus Pauli zal definitief zijn neus houden.

Mimikama

De enige hondensnuiten waarmee gamers in contact komen, zijn die van levende honden. Die iemand aanstoten, omdat ze willen spelen of uitgelaten willen worden. Hoewel men pas 8 uren geleden is begonnen met gamen!

Vertaling: Petra, mimikama.nl


Hinweis: Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.


Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum

INSERT_STEADY_CHECKOUT_HERE

Mehr von Mimikama