Drugs, zoals Rohypnol, is een serieus onderwerp. Een nagellak, die je kunt gebruiken om je eigen drankje te controleren, zouden een droom zijn. Maar blijft het ook een droom?

We kregen een aanvraag over een artikel over verkrachtingsdrugs. Een gebruiker heeft het over nagellak, die zulke potentieel gevaarlijke substanties in drankjes kan detecteren.

Bestaat zoiets echt. Indien ja, is het al verkrijgbaar?

image

Er zijn steeds weer geruchten in omloopt, dat deze nagellak bestaat.

Wat is daarmee aan de hand?

In 2017 hebben we er over bericht, dat er een nagellak zou bestaan, die op drugs in drankjes reageert.

De nagellak zou o.a. GBH, Rohypnol en Xanax kunnen detecteren en heet “Undercover Colors”.

Zo zouden potentiële verkrachtingen verhinderd kunnen worden.


Het project zou door studenten uit North Carolina in het leven geroepen zijn en zou zich in de ontwikkelingsfase bevinden.

Het verhaal is al sinds 2 tot 3 jaar bekend op internet.

Er bestaat zowel een Facebook– als een internet-site, die onder de naam Undercover Colors lopen.

Het laatste bericht op Facebook dateert van 15 oktober 2015.

De aangeboden newsletter wordt ook niet meer vernieuwd.

Af en toe worden er meldingen over nieuwe sponsors of consultants in omloopt gebracht. Maar het start-up-bedrijf zwijgt over details met betrekking op het concrete product.

Alleen het donatieformulier ziet er actueel uit. De link „may be used by Undercover Colors in its discretion“ (mag door Undercover Colors (naam van de start-up) naar eigen goeddunken gebruikt worden) zou bijna overlezen kunnen worden. Wat blijft, is een vieze nasmaak, want het idee is fantastisch, het omzetten omstreden. Het project zou een uitdaging zijn, maar schijnbaar had Undercover Colors, toen het verhaal voor de eerste keer op de sociale netwerken gepresenteerd werd, niet een enkele gekwalificeerde en gespecialiseerde chemicus aan de hand. Die zochten ze pas later, viral via Facebook. Of hij zich tot nu toe al gemeld heeft, blijft open.

Lesen Sie auch >   Vorsicht bei kostenlosen VPN-Apps: Experten warnen vor Sicherheitsrisiken

Conclusie:

Steeds weer duiden er artikelen op over deze nagellak. Ook als het idee recent lijkt, het is het niet. Want de nagellak is tot op de dag van vandaag niet te koop.

Het is onduidelijk, of en hoe ver de productontwikkeling is, omdat het start-upbedrijf daarover niet meer informatie geeft.

Wie geïnteresseerd is, kan via de internet- of Facebooksite op de hoogte blijven. Naar verluidt, zou de nagellak in 2017 op de markt komen.

Het is echter nog steeds niet te koop.

Vertaling: Petra, mimikama.nl

Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)