Feitencheck: UFO’s boven Maleisië gespot?

Autor: Janine Moorees


Liebe Leserin, lieber Leser,

jeden Tag strömt eine Flut von Informationen auf uns ein. Doch wie viele davon sind wirklich wahr? Wie viele sind zuverlässig und genau? Wir bei Mimikama arbeiten hart daran, diese Fragen zu beantworten und dir eine Informationsquelle zu bieten, der du vertrauen kannst.

Aber um erfolgreich zu sein, brauchen wir deine Hilfe. Du hast es in der Hand, eine Welt voller vertrauenswürdiger Informationen zu schaffen, indem du uns jetzt unterstützt. Jede Unterstützung, ob groß oder klein, ist ein wichtiger Beitrag zu unserer Mission.

Werde Teil einer Bewegung, die sich für die Wahrheit einsetzt. Deine Unterstützung ist ein starkes Signal für eine bessere Informationszukunft.

❤️ Herzlichen Dank

Du kannst uns entweder via PayPal oder mittels einer Banküberweisung unterstützen. Möchtest Du uns längerfristig unterstützen, dann kannst Du dies gerne mittels Steady oder Patreon tun.


De waarheid over Maleisië’s UFO’s zal zo een paar UFO-enthousiastelingen bitter teleurstellen

Opnieuw kregen we aanvragen over de reusachtige UFO, die naar verluidt boven Maleisië gepot zou zijn.

Zo zien de video’s, die de ronde doen, eruit:

image

Ze zijn onder ons! En dat al sinds januari 2017 …

Sinds januari 2017 vliegen meerdere, echt indrukwekkende UFO-video’s over Facebook. Daar publiceerde een gebruiker drie video’s, die “gisteren” in Maleisië opgenomen zouden zijn.

Verplicht is natuurlijk de zin, die je moet delen, voordat het “van het internet wordt gehaald”. Dat heeft er natuurlijk niets mee te maken, dat de gebruiker likegeil is, maar zich er natuurlijk van bewust is, dat de aliens/illuminati/repiloïden zulke bewijzen zo snel mogelijk van internet verwijderd willen hebben.

Dan werpen wij nog maar een paar blikken op de video’s, we willen jullie op een paar details in het bijzonder wijzen.

Hier een screenshot uit een van de video’s op Facebook:

clip_image002

Naast een beetje geraas, hoor je op de achtergrond opgewonden mensen, die schijnbaar commentaar geven op de gebeurtenis.

Nu een ander screenshot uit een video, die we jullie aan het eind ook compleet laten zien:

clip_image004

In de eigenlijke bron van betreffende video, namelijk de YouTube-video, zijn geen stemmen op de achtergrond te horen, alleen het geluid van het ruimteschip. Ook is de video op Facebook van slechtere kwaliteit en in spiegelbeeld.

Screenshots als hierboven, geven we alleen maar als voorbeeld, omdat alle drie de video’s dezelfde bron op YouTube hebben. Maar daarover zo meer.

Het tijdsverloop

Wie ernaar kijkt, of het in Maleisië op 29 januari 2017 tot enige UFO-fenomenen gekomen is, zal teleurgesteld zijn. In de lokale pers is niets te lezen, te zien of te horen. Ook niet de dagen daarvoor, echter enige maanden eerder:

In september 2016 circuleerden deze video*s al in Maleisië, en werden zo sterk bediscussieerd, dat zelfs inspecteur Roning Abdullah van de Maleisische politie zich moest laten inschakelen, om de mensen te kalmeren: Ondanks de opnames, die op 31 augustus 2016 ontstaan zouden zijn, waren er op dat tijdstip geen meldingen van ooggetuigen bij de politie.

Let op, spoiler: 31 augustus is in Maleisië een onafhankelijkheidsdag, in het Engels “Independence Day”. Nou, begint er een belletje te rinkelen, waarom deze opnames juist op deze dag zouden zijn ontstaan?

Nu is dat weliswaar een aardig vermoeden, maar nog geen bewijs of tegenbewijs. Dus reizen we nog een beetje verder terug, naar de bron van de filmpjes.


We geven jullie nog een snipper:

De screenshots van bovenstaande video’s zijn niet van januari 2017 of september 2016, maar van augustus 2007!

clip_image005

De gebruiker “manbird12000” heeft de drie video’s (en nog veel meer) op zijn Youtube-kanaal gepubliceerd.

Gelukkig vinden we daar ook een URL, die ons verder zou kunnen helpen … zou kunnen, want de site bestaat sinds 2010 niet meer. In het Wayback Archive kunnen we nog altijd zien, dat er een grote flashfilm te zien was en dat de site de titel “The Great Dark” had.

Is dit dus een doodlopende straat? Tot nu toe hebben we veel kleine aanwijzingen en vermoedens, maar nog geen echte bewijzen … dus zoeken we verder!

Het wordt cineastisch

Op een crowdfunding platform vinden we iets. Sinds 2014 verzamelt “Manbird Productions” daar geldschieters, om zijn film „The Great Dark“ te kunnen realiseren.

clip_image007

Wie naar de trailer kijkt op de crowdfunding site, zal iets opvallen: De UFO’s daar lijken toch wel heel erg op onze UFO uit Maleisië!

Nu geven we jullie maar de laatste puzzeldelen!

Hier is een van de YouTube-video’s:

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Als je aan het begin van de video de kaders met informatie niet goed genoeg bekijkt, dan ontgaat je misschien een belangrijk, klein detail:

clip_image008

In het Nederlands:

Dit is de originele video, door mij gecreëerd, om mijn Science Fiction miniserie voor te stellen. Het ruimteschip was nooit echt, ondanks dat bestaan er veel kopiën van. Ik ben de ateur.”

“Manbird Productions” produceerde daadwerkelijk veel video’s met zulke UFO-opnames, die echter allemaal promoties voor zijn miniserie, met de toenmalige werktitel “Los Roques” zijn! Als je het wilt zien, dan kun je de video’s op zijn Youtube-Channel bekijken.

Conclusie:

Hier worden drie video’s (ja, ook die met de nieuwslezeres), die het doel hebben om promotie te maken voor een miniserie van een Indisch filmbedrijf, ervoor misbruikt, om clicks en likes van UFO-enthousiastelingen te verzamelen. Daarbij werden deze video’s ook nog vervalst, doordat ze deels gespiegeld, van nieuw geluid en van kunstmatige stroringen voorzien werden, om te doen alsof ze authentiek waren.

Om het met Akte X te zeggen:

Vertrouw niemand!

( … vooral geen dubieuze video’s op internet)

Auteur: Ralf – mimikama.org
Vertaling: Petra, mimikama.nl


Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.


2) Einzelne Beiträge (keine Faktenchecks) entstand durch den Einsatz von maschineller Hilfe und
wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)


Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum

INSERT_STEADY_CHECKOUT_HERE

Mehr von Mimikama