Hoe tem ik een draak de gemakkelijke manier – Zijn er weer draken in Engeland?

Ralf Nowotny, 15. März 2016

Opgelet, lieve drakenvrienden: Jullie hoeven niet meer je navigatie te vragen naar de kortste weg naar Westeros of Middle-earth of naar het mobiele nummer van Eragon te googlen, want schijnbaar ligt het drakengeluk veel dichterbij! In Wales, Engeland zouden er daadwerkelijk weer draken leven.

Dus even diep ademhalen, een beetje vuurspuwen en dit statusbericht even op een klein vuurtje roosteren.

clip_image001

Uit het Engels vertaald:

„Na meer dan 1000 jaar zijn er weer draken in Wales gesignaleerd, de plaatselijke milieugroeperingen zijn blij dat dit groot roofdier is teruggekeerd in de voedselketen …
Er zijn angstige reacties van boeren dat hun vee aan stukken kan worden gescheurd, maar de Welsh Assembly heeft herhaald dat iedere boer zal worden gecompenseerd, die kunnen aantonen dat hun vee werden opgegeten door een draak. Een ander gevaar wordt veroorzaakt door de eetgewoontes van deze vliegers, ze eten namelijk maagden, maar dit schijnt niet zo een probleem te zijn aangezien deze vele jaren gelden zijn uitgestorven in Wales … „

Het komt aan op de grote

Hoe schattig het baby draakje in de foto ook is: Hoe groot zijn de bugs? Is het genoeg ’s avonds een vliegenval op te hangen in de kamer, om te voorkomen dat je s ’nachts overspoeld wordt door een vervelende kleine draak, hoewel hij goed is in muggen en spinnen op te eten, die aan jezelf zit te knabbelen? Of moeten we brandveilige huizen laten bouwen wanneer Khaleesi’s kinderen boven de huizen cirkelen op zoek naar het volgende stukje menselijk vlees?

 Ik wil ook een draak!


Geen probleem! Mimikama, de experten met een diploma in draken temmen, geven jullie nu een kleine bouwhandleiding, hoe je jouw eigen draak bouwt. Naja, niet helemaal. Alleen de foto van een draakje. Een nep draakje. Die er wel heel schattig uitziet!

Let me see you stripped…

Wat je nodig hebt zijn een paar kleine items en Photoshop vaardigheden. We zullen je nu alle componenten laten zien die je nodig hebt voor dit draakje.

Als eerste hebben we een ongelofelijk schattige foto van een babyvleermuis nodig:

clip_image002

Bron: Pinterest

Voor de vleugels nemen we die van een ander vleermuisje:
clip_image003

De rook kunnen we gemakkelijk knutselen in Photoshop, en voor de staart nemen we de staart van een kraaghagedis en tekenen daar een mooi uiteinde aan.

clip_image004

En daar is die dan:

clip_image006

Precies op deze manier heeft “Worth1000 User” deze foto gemaakt, toen hij of zij voor een Photoshop wedstrijd op Designcrowd deze foto indiende en daar mee de 2de plaats behaalde.

 Conclusie:

We hebben zo het vermoeden: dat jullie met de gedachte gespeeld hebben, je schoonmoeder, ex vriend(in) of misschien wel je baas een ticket naar Wales te geven. Alleen de heenvlucht natuurlijk. Kunnen jullie natuurlijk altijd nog doen, maar ze worden daar niet opgegeten door draken. Helaas geen babydraakje, maar een foto voor een Photoshop wedstrijd uit 2008.

Niet verdrietig zijn. We hebben nog steeds het vermoeden, dat onze baas eigenlijk een draak is, wanneer hij snuivend door het kantoor stampt terwijl er rook uit zijn neus komt. Of uit zijn kop koffie. Mocht hij nu drakeneieren gaan leggen laten we het jullie weten!

 

Auteur: Ralf Targaryen, Zoon van huis mimikama.org, het bloed van de oude Hoaxjager
Vertaling: Janine, mimikama.nl


Hinweis: Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.

  • Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum. Ein unabhängiges und für jeden frei zugängliches Informationsmedium ist in Zeiten von Fake News, aber auch Message Control besonders wichtig. Wir sind seit 2011 bestrebt, allen Internetnutzern stets hochwertige Faktenchecks zu bieten.  Dies soll es auch langfristig bleiben. Dafür brauchen wir jetzt deine Unterstützung!

Mehr von Mimikama