IS poseert bij de Brandenburger Tor?

Autor: Janine Moorees


Liebe Leserin, lieber Leser,

jeden Tag strömt eine Flut von Informationen auf uns ein. Doch wie viele davon sind wirklich wahr? Wie viele sind zuverlässig und genau? Wir bei Mimikama arbeiten hart daran, diese Fragen zu beantworten und dir eine Informationsquelle zu bieten, der du vertrauen kannst.

Aber um erfolgreich zu sein, brauchen wir deine Hilfe. Du hast es in der Hand, eine Welt voller vertrauenswürdiger Informationen zu schaffen, indem du uns jetzt unterstützt. Jede Unterstützung, ob groß oder klein, ist ein wichtiger Beitrag zu unserer Mission.

Werde Teil einer Bewegung, die sich für die Wahrheit einsetzt. Deine Unterstützung ist ein starkes Signal für eine bessere Informationszukunft.

❤️ Herzlichen Dank

Du kannst uns entweder via PayPal oder mittels einer Banküberweisung unterstützen. Möchtest Du uns längerfristig unterstützen, dann kannst Du dies gerne mittels Steady oder Patreon tun.


Sinds kort is er een foto onderweg die een groep jonge mannen voor de Brandenburger Tor laat zien. Die een zwart vaandel met Arabisch schrift vasthouden. Heeft IS zich bij de Brandenburger Tor laten zien?

Daarbij komt nog de kwellende vraag: waarom doet de politie niets en waarom schrijven de media er niet over?

Deze vraag is ook aan de politie van Berlijn doorgeven, wat tot een lange discussie leidde, over waar de foto gemaakt is en in welke context hij ontstaan is.

Hier helpt een simpel zoeken op foto met gebruik van het filtersysteem snel verder. Eerst een spoiler:

Het is IS . Destijds (2014, toen de foto werd gemaakt) was het in Duitsland nog niet verboden. Het verbod kwam pas DAARNA en DAAROM.

De media hebben er over bericht!

Ja, de foto hebben we in een ZDF-reportage gevonden. Frontal21 heeft bericht en deze foto gebruikt. Vanaf minuut 5 in de volgende video staat met de tekst:

In maart 2014 konden Islamieten ongehinderd in Berlijn voor de terreurgroep Islamitische Staat werven. Vertegenwoordigers van de Koerden zijn verontwaardigd.

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

M.a.w.: deze foto is uit het voorjaar van 2014. Dat kun je ook concluderen uit verschillende verwijzingen op het net.

Allahu Ackbar voor de Brandenburger Tor

RTLXL heeft in september 2014 meer opnames van dit tafereel getoond, waarin je ook duidelijk “Allahu Ackbar” uitroepen hoort. De reden van deze rapportage: IS werd in september 2014 in Duitsland verboden.

Klicken Sie auf den unteren Button, um den Inhalt von www.rtl.nl zu laden.

Inhalt laden

En nu komt het beste aan dit hele verhaal: exact DIT tafereel bij de Brandenburger Tor speelde een rol bij het besluit tot dit verbod, ja, hij werd zelfs IN de officiële persverklaring van de regering voor illustratieve doeleinden gebruikt.

Terreurmilitie IS verboden in Duitsland

Exact deze scene, alleen vanuit een andere positie gefotografeerd, zie je in het officiële artikel van de Duitse regering over het onderwerp “STRIJD TEGEN TERRORISME, terreurmilitie IS in Duitsland verboden” [1]

clip_image004
(Screenshot: bundesregierung.de)

Je ziet op de achtergrond van de foto de Amerikaanse ambassade [2] en kunt dus duidelijk zeggen dat de groep mannen met de rug naar de Tor staat. Ook zie je aan de kleding dat het om dezelfde groep gaat. (markant: zwarte jas met 3 witte strepen) De foto werd door Wolfram Stein genomen, die wederom meerdere foto’s van deze scene gemaakt heeft, die ook op andere plaatsen te zien zijn (zie WELT)

Dus kun je zeggen:

  • De media hebben bericht
  • IS was destijds nog niet verboden MAAR werd daarna verboden

Omdat deze foto dus duidelijk en ook illustratief met het verbod samenhangt, geven wij de inhoud van het artikel van de regering vanaf hier door:

Terreurmilitie IS in Duitsland

De activiteiten van de terreurorganisatie “Islamitische Staat” zijn in Duitsland per direct verboden. Het verbod betreft elke deelname aan de organisatie, via sociale media of bij demonstraties en het werven van geld of strijders, aldus minister van binnenlandse zaken de Maizière in Berlijn.

Het verbod bemoeilijkt het misbruik van religie en religieuze symbolen, aldus de minister.

“Ook het openbare gebruik van kenmerken van de “Islamitische Staat” (IS) is per direct verboden. Verboden is het werven voor IS, het tonen van zijn symbolen en elke ondersteuningsonderhandeling, zoals het werven van geld en materiaal of de rekrutering van strijders,” zei de minister van binnenlandse zaken. Het overtreden van dit verbod is een strafbaar feit.

De terreurorganisatie “Islamitische Staat” is een bedreiging – ook voor de openbare veiligheid in Duitsland: “Deze bedreiging pakken we vandaag vastbesloten aan” aldus de minister.

Onmenselijke propaganda

De terreurorganisatie “Islamitische Staat” roept wereldwijd mensen op om mee toe doen aan de oorlog in Syriëen Irak en hun aanvoerder trouw te zweren, verklaarde de minister. Ook in Duitsland is de onmenselijke propaganda op internet oproepbaar. De Maizière voert uit: De terreurorganisatie “Islamitische Staat” werft doelmatig en agressief, ook in de Duitse taal aanhangers. Ze roept jonge mannen en vrouwen in het Duits op, naar het Jihadgebied te trekken, te vechten en te moorden. Al langer baren ons de reisbewegingen van geradicaliseerde jonge mannen en vrouwen (Jihadisten) uit Duitsland en Europa richting Syrië en Irak ons zorgen”.

Van de momenteel 400 vertrokken mensen heeft een aanzienlijk deel zich in de invloedssfeer van de terreurorganisatie begeven. Er zijn aanwijzingen dat daarbij meer dan 40 personen om het leven zijn gekomen, sommige daarvan als zelfmoordterroristen in Irak.

Terugkeer met vechtervaring

Meer dan 100 Islamieten zijn tot nu toe teruggekeerd, vele gefrustreerd, maar ook met vechtervaring. “Ze hebben geleerd te haten en te doden. Ze zijn deel van het netwerk, zijn goed opgeleid en mogelijk bereid hun kennis met andere aanhangers te delen.”

De Mazière bekrachtigt: “We moeten verhinderen dat deze geradicaliseerde strijders hun Jihad in onze steden brengen. Maar we moeten ook verhinderen dat mannen en vrouwen uit Duitsland aan de kant van de terreurorganisatie “Islamitische Staat” tegen Koerden, tegen Yezidi, tegen Christenen en moslims strijden.”

Radicalisering vroeg herkennen

“Duitsland is een weerbare democratie – hier is geen plaats voor een terroristische organisatie zoals “Islamitische Staat”, die zich tegen onze grondwettelijke orde richt”, betoonde de minister van binnenlandse zaken. Het verbod vervangt echter niet de geestelijke geschil met de redenen voor de radicalisering van deze jonge mannen en vrouwen. Alleen zullen de beveiligingsautoriteiten de strijd tegen de islamitische radicalisering niet kunnen winnen.

De radicalisering voltrekt zich vaak ongemerkt door het publiek, soms zelfs alleen “in stilte” en via internet. Daarom roepen we iedereen op: Ouders, broers en zusters, vrienden, buren. “Het is belangrijk dat we begrijpen welke factoren deze radicalisering in de hand werken. We moeten ze vroeg herkennen, om op tijd te kunnen handelen”

Belangrijke stap voor vrijheid en veiligheid in Duitsland

“Het huidige verbod is een belangrijke stap in de strijd tegen het internationale terrorisme, een belangrijke stap voor vrijheid en veiligheid in Duitsland. Het richt zich uitsluitend tegen terroristen die de religie voor hun misdadige doelen misbruiken,” zei de Mazière.

“Moslims op de hele wereld hebben zich tegen de barbaarse terreur van de terreurorganisatie “Islamitische Staat” uitgesproken”, aldus de Mazière. Ook de grote moslim overkoepelende organisaties in Duitsland. Ze veroordeelden het misbruik van hun religie, die het aanzien van de islam schade toebrengt. Dat is een goed en belangrijk teken. “ Het huidige verbod bemoeilijkt het misbruik van religie en religieuze symbolen door extremisten en terroristen, die de terreurorganisatie bijstaan. Dat is ook in het belang van de hier levende moslims. Het versterkt de samenhang in onze maatschappij. Het versterkt vrijheid en recht”, aldus de minister van binnenlandse zaken.

De terreurorganisatie “Islamitische Staat” bedreigt mensen met andere geloven met de dood. Vrijwilligers uit Duitsland en uit andere Europese staten hebben zich bij de IS-milities aangesloten. IS probeert in Duitsland vooral via sociale netwerken aanhangers te werven. Het verbod tegen “Islamitische Staat” valt onder § 3 Abs. In 1 in verbinding met § 15 Abs. 1 en § 18, zin 2 van de verenigingswet, omdat de organisatie zich tegen de grondwettelijke orde en de gedachten van de internationale betrekkingen afzet. Met het beschikbare vonnis heeft de minister van binnenlandse zaken verboden kenmerken van IS openlijk, bij een bijeenkomst of in schiften, beeld- of geluidsdragers, afbeeldingen of tentoonstelling te gebruiken.

*Noot van de vertaler: De wetsartikelen die hier genoemd zijn, zijn hier te vinden (in het Duits)

Vertaling: Petra, mimikama.nl


Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.


2) Einzelne Beiträge (keine Faktenchecks) entstand durch den Einsatz von maschineller Hilfe und
wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)


Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum

INSERT_STEADY_CHECKOUT_HERE

Mehr von Mimikama