“Voor de zekerheid: Een goed advies van een jurist: Alles wat je ooit gepost hebt wordt vanaf morgen openbaar.” Zo begint de melding die de laatste dagen weer massaal gedeeld wordt.

Wacht eens even. Hebben we deze melding niet al vaker voorbij zien komen?

clip_image001

Hier staat:

To be clear;
Voor de zekerheid: Een goed advies van een jurist: Alles wat je ooit gepost hebt wordt vanaf morgen openbaar. Zelfs berichten die zijn verwijderd of de foto’s die niet toegestaan zijn. Het kost niets voor het eenvoudig kopiëren en plakken, beter veilig dan spijtig.
Ik geef Facebook of alle andere entiteiten die banden hebben met Facebook geen toestemming voor het gebruik van mijn foto’s, informatie of berichten, zowel verleden als in de toekomst. Met deze status verklaar ik aan Facebook dat het strikt verboden is te onthullen, kopiëren, distribueren, of om stappen te ondernemen tegen mij op basis van dit profiel en/of de inhoud ervan. De inhoud van dit profiel is privé met vertrouwelijke informatie. De schending van de privacy kan worden gestraft door de wet (UCC 1-308-1 1 308-103 en het statuut van Rome).
Opmerking: Facebook is nu een publieke instelling. Alle leden moeten een soortgelijke verklaring als dit posten. Indien gewenst, kun je deze versie kopiëren en plakken. Als je deze verklaring niet ten minste eenmaal publiceert, zal er gebruik worden gemaakt van al je foto’s, evenals de gegevens in je profiel statusupdates. DEEL NIET. Kopieer en plak, dan ben je veilig.

Heeft het eigenlijk wel nut om dit te doen?

Daar kunnen we kort maar krachtig een antwoord op geven: NEE!

Lesen Sie auch >   Abmahnung gegen kostenpflichtigen Rundfunkbeitrag-Service: Was Verbraucher wissen sollten

Waarom niet?

Heel simpel! Toen je jouw Facebook account aanmaakte ben je akkoord gegaan met het regelement en de gebruikersvoorwaarden van Facebook. En nee, je kunt dit niet zomaar veranderen met een post op je tijdlijn. Wat je wel kunt doen is je Facebook-account verwijderen als je dit niet meer wilt.

Conclusie:

Deze melding is eigenlijk niet meer dan een ouderwetse kettingbrief die op een moderne manier verspreid wordt.

Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)