Een gek verhaal is op een veelvoud aan blogs en blogjes over de hele wereld te vinden: de zevenjarige Juliet Manson uit de plaats Glendale in Californië zou bij het laatste kerstfeest van haar moeder een borstoperatie gekregen hebben, nadat ze telkens weer over haar kleine borsten klaagde. Uiteindelijk heeft een arts in China zogenaamd de operatie gedaan.

Haar moeder Dana Manson probeerde de kleine uit te leggen, dat haar borsten binnenkort vanzelf zouden gaan groeien. Ze consulteerde een psychiater, om haar dochter goed te laten onderzoeken. Deze constateerde na een tiental zittingen een ernstige depressie en raadde de operatie aan. De operatie zou goed zijn voor Juliets gemoed.

Dana Manson ging van kliniek naar kliniek, tot ze uiteindelijk een kliniek in Hangzhou vond die de operatie wilde doen. In december brachten ze hun vakantie in China door en Juliet onderging de borstoperatie, ze draagt nu 30 C en is heel erg gelukkig met haar nieuwe borsten.

Analyse

En hier zitten we dan, met een verhaal, dat we niet alleen in het Engels gevonden hebben [1], maar ook in het Indonesisch [2], Arabisch [3] of Frans [4]. Deze artikelen zijn allemaal van januari 2017 en berichten erover, dat de kleine Juliet bezeten zou zijn geweest van de wens naar grotere borsten en dat haar moeder daarom met haar naar een psychiater gegaan zou zijn.

Van de vele vindplaatsen, schijnt de oudste zich op de website “worldnewsdailyreport.com” te bevinden. Ook als deze site geen publicatiedatum laat zien, zo is het eerste lezerscommentaar van 2 januari 2017 en het daardoor ouder dan alle andere gevonden publicaties van dit verhaal.

In dit artikel wordt ook verteld, dat Juliet haar nieuwe borsten al op Instagram gepresenteerd zou hebben, wat je dan in het artikel en ook de daarbij behorende teaser kunt zien:

clip_image002

Drie dingen zijn echter meer dan verdacht en maken duidelijk dat dit verhaal Fake is:

1. Geen serieuze bronnen

Er bestaan geen betrouwbare bronnen voor dit verhaal. Zelfs op de websites van roddelbladen duikt dit verhaal niet op.

2. Worldnewsdailyreport

Kenners weten het meteen: Waarom lang nieuws onderzoeken, als een blik in de FAQ van de Website voldoende is? Het bovenstaande, samenvattende artikel uit de „World News Daily Report“ verbaasde een van onze lezers en zo gaf hij ons een oplossing in de vorm van een zin erbij:

„World News Daily Report assumes all responsibility for the satirical nature of its articles and for the fictional nature of their content. All characters appearing in the articles in this website – even those based on real people – are entirely fictional and any resemblance between them and any person, living, dead or undead, is purely a miracle.“

Hij ging wat verder in op de foto’s van Juliet en ontmaskerde ze als Fakes – tot zover absoluut juist. Echter gaat het in dit geval nog gemakkelijker, namelijk met eens snelle blik in de Disclaimer van de “WNDR”. Daar onthult het tijdschrift zich als satirisch, het artikel is, zoals alle andere van de “WNDR” een zelfbedacht verhaal.

3. Photoshop Philip!

Het lichaam op de foto is niet van Juliet Manson, maar is van de actrice Katee Owen. De foto is afkomstig uit de opnames voor deze korte clip:

Facebook

Mit dem Laden des Beitrags akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von Facebook.
Mehr erfahren

Beitrag laden

Vertaling: Petra, mimikama.nl

Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)