Laatste kans: Jumbo geeft een boodschappenpakket weg…..Klinkt leuk maar is het wel waar?

Ralf Nowotny, 16. März 2016

Beste, 2015 is tot nu toe een zeer succesvol jaar voor Jumbo. Er zijn diverse JUMBO filialen geopend en C1000 is overgenomen. Omdat wij het leuk vinden om dit succes te delen, worden 10 klanten blij gemaakt met een leuk cadeau……

 

Waarschuwing

mail

Zo begint een email die we hebben ontvangen. Wie wilt er nou geen boodschappenpakket t.w.v. 500 € winnen? Maar wat zit er nu eigenlijk achter? Laten we dat eens gaan bekijken!

Wow, we staan op de vierde plaats!!

Omdat we erg nieuwsgierig zijn aangelegd klikken we toch maar eens op “Bevestig nu je deelname”. Deze website wordt geopend:

seite

Het valt ons meteen op dat er in het rood de tijd afloopt zodat je meteen het gevoel krijgt dat je onder tijdsdruk staat. En er zijn nog maar 3 vouchers beschikbaar!

Aangezien wij niet zo snel onder de indruk raken van een aflopende klok en wat rode letters, laten we de klok aflopen om te kijken wat er gebeurd. Na 4 minuten in spanning afgewacht te hebben tot de teller op 0 staat gebeurd er iets wat we niet verwacht hebben, de teller begint weer bij 4 minuten af te tellen! Daar gaat het effect van de tijdsdruk….

Kleine lettertjes….altijd interessant

seite2

Hier staat:

 

Ja, ik ben meerderjarig en ik geef toestemming aan de sponsors om mij per post, SMS, telefoon en/of email te benaderen met aanbiedingen (incl. aanbiedingen van derden). Ik kan door de Lotto eenmalig telefonische benaderd worden voor een aantrekkelijk aanbod. Door deel te nemen gaat u akkoord met de deelname voorwaarden en privacy.

Hmmm, sponsors….

Als we op het woord “sponsors” klikken wordt dit venster geopend:

sponsoooors

Hier vindt je in totaal 42 “sponsoren” die, als jij jouw gegevens invult je per email, post, sms of per telefoon reclame sturen of bellen met “interessante” aanbiedingen.

Komt dit email bericht eigenlijk wel van de Jumbo?

Laten we eens kijken van wie het domain “jumbo-voucher4.waardebonnen-winnen-nl.com” eigenlijk is. Zodra we deze invoeren bij een domain tool zien we dat de naam van de eigenaar beschermt is en we niet kunnen zien van wie hij is:

whois1

Mocht het nu een echte website van Jumbo zijn, dan zou het er zo uit zien:

whis2

Conclusie:

De mail die we hebben ontvangen heeft niets te maken te maken met de Jumbo. En in de meeste gevallen kun je er ook helemaal niets mee winnen.

Bij dit soort sweepstake draait het nergens anders om dan om adressen te verkrijgen, die gebruikt en verkocht kunnen worden. Dit is een gangbare methode van gegevensverzamelaars en leadgeneratie zoals LeadWorld.

Mocht je nu zelf een email krijgen die je niet vertrouwd of je ziet of Facebook een post die er niet helemaal betrouwbaar uit ziet neem dan contact met ons op via de volgende manieren:

 

Auteur: Janine, mimikama.nl


Hinweis: Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.

  • Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum. Ein unabhängiges und für jeden frei zugängliches Informationsmedium ist in Zeiten von Fake News, aber auch Message Control besonders wichtig. Wir sind seit 2011 bestrebt, allen Internetnutzern stets hochwertige Faktenchecks zu bieten.  Dies soll es auch langfristig bleiben. Dafür brauchen wir jetzt deine Unterstützung!

Mehr von Mimikama