Levende baby ontbindt – „Heftig“, maar een waar verhaal.

Autor: Janine Moorees


Liebe Leserin, lieber Leser,

jeden Tag strömt eine Flut von Informationen auf uns ein. Doch wie viele davon sind wirklich wahr? Wie viele sind zuverlässig und genau? Wir bei Mimikama arbeiten hart daran, diese Fragen zu beantworten und dir eine Informationsquelle zu bieten, der du vertrauen kannst.

Aber um erfolgreich zu sein, brauchen wir deine Hilfe. Du hast es in der Hand, eine Welt voller vertrauenswürdiger Informationen zu schaffen, indem du uns jetzt unterstützt. Jede Unterstützung, ob groß oder klein, ist ein wichtiger Beitrag zu unserer Mission.

Werde Teil einer Bewegung, die sich für die Wahrheit einsetzt. Deine Unterstützung ist ein starkes Signal für eine bessere Informationszukunft.

❤️ Herzlichen Dank

Du kannst uns entweder via PayPal oder mittels einer Banküberweisung unterstützen. Möchtest Du uns längerfristig unterstützen, dann kannst Du dies gerne mittels Steady oder Patreon tun.


De aanvragen nemen toe en steeds meer gebruikers willen weten of het waar is dat deze levende baby ontbindt.

image

Wat heb je nodig om veel clicks te genereren?

Dieren of kinderen en een hartverscheurend verhaal. Heftig.co is daar een meester in.  Echter is hun titelfoto is voor een artikel op Facebook zelfs voor Heftig.co meer dan grenswaardig.

clip_image001

Zo kopt de site:

“Deze levende baby ontbindt. Maar als je haar nu ziet, tovert het een glimlach op je gezicht.”

En onheilszwanger staat er klein onder: “De nachtmerrie begint met een vlek op de neus.”

Het verhaal en de foto’s zijn waar.

Concreet gaat het over de kleine Harmonie-Rose Allen uit Engeland die op de leeftijd van 9 maanden, maar 10 dagen nadat ze haar eerste stapjes deed, Meningitis B kreeg. Een gevaarlijke variant van deze ziekte die meestal dodelijk is voor kinderen en mensen met een slechte weerstand. In maart 2015 schreef o.a. de Mirror over het geval omdat bij het meisje de armen, de benen en het puntje van haar neus verwijderd moesten worden om haar leven te redden. Inmiddels is Harmonie-Rose 2 jaar oud en leert met zeer grote levensvreugde, zoals te zien op de foto’s, met haar handicap om te gaan.

Wat is Meningitis?

Het gaat om een ontsteking van de hersenvliezen (Vliezen die het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg) omsluiten (bron: hersenstichting), ook wel hersenvliesontsteking genoemd. De karakteristieke donkere huiduitslag, die ook bij Harmonie-Rose duidelijk te zien was, geldt als duidelijk symptoom van een ziekte. Deze uitslag ontwikkelt zich in sommige gevallen tot een gangreen, een weefselnecrose. Met andere woorden: door de slechtere toevoer van bloed naar het weefsel, sterft het weefsel af. Tot zover de formulering van Heftig.co., dat het kind “levend ontbindt”. Weliswaar zeer prikkelend, maar feitelijk juist.

Was het kind niet tegen Meningitis ingeënt?

Nu komen we bij de problematiek van dit geval, want Harmonie-Rose was tegen Meningitis ingeënt. Voor dat nu alle tegenstanders van inentingen jubelen: Het is gangbaar kinderen alleen in te enten tegen de meest voorkomende serotypen A, C, Y en W135. In november 2012 werd ook de vaccinatiestof tegen serotype B, waardoor het kind ziek werd, door de EU-commissie toegelaten. In Nederland is deze vaccinatie niet in het huidige vaccinatieprogramma opgenomen omdat de ziekte zelden voorkomt. (Bron: RIVM)

En in Engeland?

Daarvoor kwam de uiteindelijke toelating van “Bexsero” voor Harmonie-Rose te laat. Begin 2015 onderhandelden de fabrikant Novartis en het Britse ministerie van gezondheid nog altijd over de prijs van een dosis. Pas in september 2015 stond vast dat voor kleine kinderen die na 1 juli 2015 geboren worden zo’n vaccinatie voor 20 Pond wordt aangeboden. Deze inenting is niet verplicht.

Conclusie:

Ook al heeft het Heftig.co artikel nog zo’n prikkelende kop gegeven en veel foto’s gebruikt: Het verhaal erachter is waar. Dit verhaal zal ook zeker discussies uitlokken bij vaccinatie voor- en tegenstanders: “Big Pharma” is weer eens hebberig geweest, anders zou dat kind haar ledematen nog hebben, zal zeker een argument zijn. Dit argument is niet zo te verdedigen. De inenting tegen Meningitis B is vrijwillig omdat dit type maar zelden voorkomt. Ook als de inenting eerder beschikbaar was geweest, dan is het nog niet zeker dat de ouders hun kind hiertegen hadden laten inenten. Je kunt beter de artsen verwijten maken die het kind na het opduiken van de eerste vlekken onderzochten en tot de conclusie kwamen dat het om een onschuldige virusinfectie ging. Een vroegtijdige behandeling met antibiotica zou de juiste stap zijn geweest. Maar achteraf is men altijd slimmer.

We hopen dat Harmonie-Rose en haar ouders, ook dankzij de vele giften van ca. 180.000 Pond, toch een redelijk normaal en gelukkig leven zal kunnen leiden.

clip_image002
Bron foto: Mirror

Auteur: Ralf, mimikama.org
Onderzoek: Sonja, mimikama.org
Vertaling: Petra, mimikama.nl


Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.


2) Einzelne Beiträge (keine Faktenchecks) entstand durch den Einsatz von maschineller Hilfe und
wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)


Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum

INSERT_STEADY_CHECKOUT_HERE

Mehr von Mimikama