Er wordt momenteel een e-mail verstuurd waarin staat, dat je kans maakt op een lang weekend in een Van Der Valk hotel. Wie heeft daar geen zin in? Lekker een lang weekend weg, gratis en voor niets. Maar, waarom zou Van Der Valk zomaar een lang weekend in een van hun hotels weggeven? Omdat ze jarig zijn? we gaan maar eens op onderzoek uit.

clip_image002

De volgende tekst is in de e-mail te lezen:

Jij kan Gratis een lang weekend naar Van Der Valk.

Wie kent de Van der Valk hotels niet?

Van der Valk is jarig en wij mogen een lang weekend weg verloten U mag zelf uitkiezen uit 1 van de 10 beschikbare bestemmingen in Nederland. Laat nu uw gegevens achter en maak een kans!

Op onderzoek uit!

Laten we maar bij het begin beginnen en op “KLIK HIER” klikken. Na het klikken op de link, mogen we beginnen met het beantwoorden van 4 vragen:

clip_image004

Yes!!! Wij zijn een van de finalisten….

clip_image006
Vervolgens moeten we ons aanmelden als Mysteryguest:

clip_image008

Akkoord gaan met de voorwaarden

Nu wordt er ons gevraagd om omze gegevens in te vullen en akkoord te gaan met de voorwaarden. Voordat we akkoord gaan, laten we eens kijken waar we mee akkoord gaan.

Als eerste klikken we op aanbiedingen, komen we er achter dat als wij akkoord gaan met de voorwaarden,we aanbiedingen krijgen van 90 verschillende bedrijven. Deze aanbiedingen zullen we per mail, per post of per telefoon krijgen. Maar dat is nog niet alles…..

clip_image010

Sponsoren

Als wij akkoord gaan met de voorwaarden dan kunnen we ook nog eens benaderd worden door maar liefst 32 sponsoren!

clip_image012
Als dank mogen we ook nog uit een van onderstaande aanbiedingen kiezen:

clip_image014

Is Van Der Valk echt jarig?

NEE! Van Der Valk is in 1939 opgericht, zoals je hier kunt lezen. En door de jaren heen zijn er steeds meer hotels bijgekomen. Al die hotels vieren hun eigen jubilea. Zoals bij de zoekresultaten van Google duidelijk is te zien.

clip_image016

Conclusie

De mail die wij ontvangen hebben komt niet van Van der Valk. Van Der Valk is dan ook helemaal niet jarig en geeft helemaal niets weg.

Het eigenlijke doel van deze e-mail is het verzamelen van jouw gegevens. Zodat je overspoeld wordt door aanbiedingen van meer dan 100 verschillende instanties. Dat zijn wel heel veel e-mailtjes, telefoontjes en aanbiedingen per post. Waar je waarschijnlijk helemaal niet op zit te wachten.

Ons advies: Verwijder de e-mail en klik nergens op.

Mocht je nu zelf een email krijgen die je niet vertrouwt of je ziet of Facebook een post die er niet helemaal betrouwbaar uit ziet neem dan contact met ons op via de volgende manieren:

· Zo stuur je ons jouw vragen!

· EDDK meldformulier

Auteur: Petra, mimikama.nl

Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)