Moeten honden in de Oekraïne voor de ESC (Eurovisie Songfestival) sterven?

Autor: Janine Moorees


Liebe Leserin, lieber Leser,

jeden Tag strömt eine Flut von Informationen auf uns ein. Doch wie viele davon sind wirklich wahr? Wie viele sind zuverlässig und genau? Wir bei Mimikama arbeiten hart daran, diese Fragen zu beantworten und dir eine Informationsquelle zu bieten, der du vertrauen kannst.

Aber um erfolgreich zu sein, brauchen wir deine Hilfe. Du hast es in der Hand, eine Welt voller vertrauenswürdiger Informationen zu schaffen, indem du uns jetzt unterstützt. Jede Unterstützung, ob groß oder klein, ist ein wichtiger Beitrag zu unserer Mission.

Werde Teil einer Bewegung, die sich für die Wahrheit einsetzt. Deine Unterstützung ist ein starkes Signal für eine bessere Informationszukunft.

❤️ Herzlichen Dank

Du kannst uns entweder via PayPal oder mittels einer Banküberweisung unterstützen. Möchtest Du uns längerfristig unterstützen, dann kannst Du dies gerne mittels Steady oder Patreon tun.


In de Kiev, de hoofdstad van de Oekraïne leven erg veel straathonden. Je vindt ze bijna overal op de straten en in steegjes van de stad, met rond de 3 miljoen inwoners. Moeten zij, de honden, nu vanwege het ESC sterven?

Je zou bijna kunnen zeggen dat we ter gelegenheid van het ESC aanvragen over gelijksoortige berichten krijgen

Zo informeerde de vereniging Animal Rigths Switzerland / France de NDR en de European Broadcast Union (Ebu) dat te vrezen is dat in de Oekraïne massadoding van honden gaat komen.

Al in 2012

Al in 2012, voor het EK, zouden, aldus de dierenbescherming in zijn schrijven, duizenden straathonden in Oekraïne slachtoffer geworden zijn van een soort “zuiveringsactie”. Daar zou men voor de ESC nu ook weer bang voor zijn en er zouden bewijzen zijn dat particuliere hondenvangers al met het doden begonnen waren.

Bekend onderwerp

Paul Hrosul, de voorzitter van de ESC – Fanclub van de Oekraïne, kent het onderwerp. Er zijn in de Oekraïne weinig dierenasiels. Hij bevestigt de uitspraken in zover, dat er echt honden in de Oekraïne worden gedood, maar omdat er zo weinig asiels zijn. Het zou niet speciaal voor het ESC gedaan worden.

Duitse dierenbescherming

De persvoorlichter van de Duitse dierenbescherming Lea Schmitz was al in 2012 voor een andere, zinvollere oplossing voor het probleem van de straathonden in de Oekraïne. Het vangen en doden van straathonden is niet alleen gruwelijk, maar ook zinloos, aldus Frau Schmitz. Als je het hoge aantal zwervende dieren op de lange duur en volgens de dierenbeschermingswet wilt indammen, moet je het anders aanpakken.

Het concept “Vangen, castreren/steriliseren, vrijlaten” wordt in de Oekraïne en andere landen al succesvol gebruikt

Ze verwees naar uitspraken van haar contacten in de Oekraïne. Hen zou niet bekend zijn dat er een officiële opdracht was, die het doden van straatdieren vanwege het ESC opdraagt. De “Dog Hunter” zouden toch nog actief zijn in Kiev, het is daarom niet uitgesloten dat het tot gruwelijkheden zou kunnen komen.

EBU houdt zich erbuiten

Verder werd bekend dat de ESC-delegatie onder ARD-amusementscoördinator Thomas Schreiber het onderwerp bij een overleg met de EBU in maart wilde bespreken. De EBU wijst elk verband tussen het doden van honden en het ESC ver van zich af. Het gaat daarbij om interne belangen van de stad en daar wilde men zich niet inmengen.

Vitali Klitschko niet

De burgemeester van Kiev en voormalig profbokser Vitali Klitschko heeft zijn mensen in een videoboodschap gevraagd om de dieren te beschermen en af te zien van het zinloze doden van de dieren.

De eigenlijke bewering, dat de honden gedood zouden worden vanwege het ESC, is dus onjuist. Maar feit is dat ze worden gedood. De ESC als oorzaak te benoemen zou niet juist zijn, maar het probleem weer onder de publieke aandacht te brengen, is niet verkeerd.

Bronnen:

https://www.hna.de
http://www.eurovision.de

 

Vertaling: Petra, mimikama.nl


Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.


2) Einzelne Beiträge (keine Faktenchecks) entstand durch den Einsatz von maschineller Hilfe und
wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)


Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum

INSERT_STEADY_CHECKOUT_HERE

Mehr von Mimikama