Ondefinieerbaar iets in een broodje hamburger

Janine Moorees, 31. Mai 2017

We hebben aanvragen over een post uit Zwitserland gekregen, waarin een broodje hamburger in een …. laten we maar “onsmakelijk licht” zeggen, komt te staan. Met deze aanvragen hebben we persoonlijk geluk gehad: teamlid Roman komt uit dezelfde stad als de maker van het bericht. Daardoor was het heel gemakkelijk om met de maker in contact te komen.

Natuurlijk heeft Roman ook persoonlijke interesse in dit onderwerp (☺), en is daarom de foto en het verhaal nagegaan. Momenteel zijn er geen aanwijzingen, die op een Fake wijzen. Maar alles op zijn tijd.

Zoals de maker, de heer Friederich, geschilderd heeft, was hij op vrijdag 26 mei ‘s middags te gast in de Burger King in Biel (Zwitserland). Hoewel hij normaal geen consument van fastfood is («Normaal gesproken vermijd ik dat eten en dan krijg je zoiets….«), liet hij zich op die dag, als uitzondering, ompraten.

Facebook

Mit dem Laden des Beitrags akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von Facebook.
Mehr erfahren

Beitrag laden

Na de eerste hap van de “Big King”, dan de ontnuchtering. Nadat hij het broodje hamburger teruggelegd had, viel de heer Friederich iets vreemds op.

« Het zag eruit alsof er vieze koorden, haren en smerig karton in het broodje waren meegebakken. Ik werd kotsmisselijk, mijn maag draaide zich om »

Vanzelfsprekend heeft hij zich toen bij de kassa gemeld en beklag gedaan, waarop hij een nieuw menu kreeg aangeboden, wat hij afgewezen heeft. Better safe than sorry – Toen hij de dag erop nog altijd niet zo lekker was, besloot de heer Friederich ter controle naar het ziekenhuis te gaan, waar hem bevestigd werd, dat zijn buik verdacht klonk en dat hij buikkrampen had. Details zijn echter tot nu toe niet bekend.

Maar wat zat er nu in dat broodje hamburger?

Dat zouden wij ook graag willen weten. We hebben Burger King Zwitserland om een standpunt gevraagd, maar tot nu toe nog geen antwoord gehad. Wat wij ons kunnen voorstellen: Aan de hand van de foto’s en de beschrijving van de heer Friederich, zou het om een koord (inclusief “toebehoor” in de vorm van stof en dat soort zaken) van een meelzak kunnen gaan, die bij het verwerken van het meel verwerkt en meegebakken werd. Maar zoals al gezegd is, dat is een theorie en op geen enkele manier bevestigd.

Het onderwerp werd ook bij 20min.ch opgepakt en daar kreeg men ook slechts het standaard antwoord:

«Burger King verplicht zichzelf tot hoge standaarden voor de voedselveiligheid. Wij hebben onze leverancier gevraagd de zaak te onderzoeken.»

Zouden we toch nog een standpunt van BK krijgen, dan zullen wij dit artikel natuurlijk actualiseren.

Auteur: Roman, Mimikama.at
Vertaling: Petra, Mimikama.nl


Hinweis: Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.

  • Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum. Ein unabhängiges und für jeden frei zugängliches Informationsmedium ist in Zeiten von Fake News, aber auch Message Control besonders wichtig. Wir sind seit 2011 bestrebt, allen Internetnutzern stets hochwertige Faktenchecks zu bieten.  Dies soll es auch langfristig bleiben. Dafür brauchen wir jetzt deine Unterstützung!

Mehr von Mimikama