Opwinding over zogenaamd auto-ongeluk met “Mr. Bean”

Autor: Janine Moorees

Volgens diverse statussen op Facebook is “mr. Bean” (Rowan Atkinson), op de leeftijd van 58 jaar bij een auto-ongeluk dodelijk verongelukt.

Maar dat klopt niet! Rowan Atkinson had geen ongeluk en is ook niet, zoals aangegeven, pas 58 jaar oud, maar inmiddels al 62.

Wat zit er achter deze onheilspellende Facebookbijdrage?

clip_image002
Screenshot van een gebruikersaanvraag op onze Facebookpagina

Wat gebeurt er, als je als Facebookgebruiker op de link klikt?

Als eerste wordt de gebruiker naar een website omgeleid waar hij zogenaamd de video te zien krijgt. Maar daarna begint het echt, want er is GEEN VIDEO te zien.

clip_image004

De gebruiker wordt omgeleid naar een site voor sportweddenschappen. En dat is ook het doel dat deze status aan het begin wilde bereiken. Ze willen door vermelding van onjuiste feiten (status mr. Bean) gebruikers bewegen actief te worden bij genoemde site voor sportweddenschappen..

clip_image006

Waarom deze show?

Door de prikkelende status, dat mr. Bean dood zou zijn, lokt men gebruikers naar deze site. In de hoop dat zich veel gebruikers bij deze site voor sportweddenschappen registeren. De maker van de oorspronkelijke status strijkt met deze maatregel diverse provisies op.

Vertaling: Petra, mimikama.nl


Hinweis: Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.

Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum

INSERT_STEADY_CHECKOUT_HERE

Mehr von Mimikama