Er zijn mensen die van mening zijn dat katten meestal een minder diepe band met hun baasjes aanknopen dan bijvoorbeeld honden dat doen.

Zelfs de wetenschap weet deels zeker: katten zoeken niet de bescherming van hun eigenaren bij gevaar en lijden niet echt onder scheidingen. Deze kat uit Indonesië heeft van deze diverse studies niets gehoord, want zij leeft sinds meer dan een jaar aan het graf van haar gestorven eigenaresse. En zelfs toen ze uit medelijden door een man geadopteerd zou worden, keerde te terug naar het graf en rouwde verder.

Toen Ibu Kundari uit de Indonesische provincie Jawa Tengah stierf en haar stoffelijke resten bijgezet waren, rekende niemand erop dat haar kat zelfs in de dood nog trouw aan haar zijde zou blijven staan.

Sinds meer dan een jaar leeft de gewezen huistijger bij het graf van Ibu en rouwt hardop om het verlies van het geliefde vrouwtje.

Facebook

Mit dem Laden des Beitrags akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von Facebook.
Mehr erfahren

Beitrag laden

Keli Kentingau Prayitno wilde de arme ziel meenemen, omdat hij dacht dat ze bij niemand hoorde. Maar de kat ging steeds weer terug naar het graf van Ibu Kundari.

Ondanks alles verdween de kat dagelijks voor een paar uren en Keli besloot haar te volgen. Wat hij zag, verwarmde zijn hart:

de vierpoter wordt verder door de kinderen van de overledene verzorgd, maar keert meteen na het voeren terug naar het graf van de eigenaresse.

“It’s very sad to see. It shows just how close animals are to their owners …”

“Het is heel verdrietig om te zien. Het laat zien hoe close dieren met hun eigenaren zijn …”

verklaart Keli Mail Online

 

Zulke verhalen had men tot nu toe alleen maar over honden gehoord. Dit geval doet ons herinneren aan Hachiko, de Japanse Akita die 9 jaar lang wachtte tot zijn overleden verzorger uit een trein zou stappen. Tegenwoordig nog geldt Hachiko in Japan als symbool voor trouw.

Bronnen: Hamburger Morgenpost, Daily Mail UK, Welt Online

Auteur: Kathrin, mimikama.org
Vertaling: Petra, mimikama.nl

Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)