Internetoplichters zijn weer eens bezig op Facebook. Ze maken nep profielen en doen zich voor als “Facebook Security Team” of “Help-account/Security” voor.

Ze zijn meestal “creatief”, de oplichters, die de indruk proberen te wekken, dat ze bij het officiële Facebook Supportteam horen. Ze delen meestal de achtergrondfoto van Facebookpagina’s (niet van het privé profiel), om zo de pagina-eigenaar te pakken te nemen. Daarbij kun je ervan verzekerd zijn: Facebook zou nooit op deze manier om jouw inloggegevens “vragen”!
Het gaat om deze of soortgelijke statussen:
image

De inhoud van het bericht:

FACEBOOK VEILIGHEIDSWAARSCHUWING!!!
Bevestig uw account alstublieft opnieuw, om een blokkering te voorkomen. Dat ligt eraan, dat u door iemand daar geïnformeerd werd, dat er een verschil tussen de inhoud is, die tegen de gebruikersvoorwaarden ingaat. Als u de oorspronkelijke eigenaar van dit account bent, bevestig dan uw account, om een blokkering te voorkomen.
Bevestig uw account hier:
└► http://welcomesettings.xyz/apps/security-system
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Als u het niet bevestigt, blokkeert ons systeem automatisch uw account en kan u het niet meer gebruiken.
Bedankt, dat u ons helpt, onze service samenwerking te verbeteren.

Als je inhoud gelooft en je volgt de link, dan kom je op een vervalste inlogsite van Facebook terecht!
Voer je hier goedmoedig je inloggegevens in, dan komen die in de handen van de oplichters terecht!

Wat er gebeurt, als zij jouw inloggegevens krijgen:

Als de oplichters jouw inloggegevens hebben, omdat jij de link volgt en je gegevens invoert, dan nemen de oplichters uiteindelijk jouw profiel over.
Ze gaan als volgt te werk:

  1. Ze maken een site, die bijvoorbeeld “FBSecurity Notice”, “Support/Pages” of zoals in dit geval: “Help-Account/Security” heet.
  2. Als profielfoto misbruiken ze de initialen van Facebook (fb) of de “f” van het Facebook logo. Daardoor krijgen de genoemde sites een officieel karakter.
  3. Bij de volgende stap spitten ze Facebookpagina’s door en delen, zoals in dit geval, achtergrondfoto’s. Omdat achtergrondfoto’s altijd “openbaar” zijn, is dat niet zo moeilijk.
  4. Vanaf het moment, als de genoemde site de achtergrondfoto van een site deelt, krijgt de betreffende beheerder een melding te zien en volgt meestal aanwijzing richting de Fake FB-support site, zoals je hierboven kunt zien.
Lesen Sie auch >   Bild von Sir Keir Starmer mit rosa Hijab ist nicht echt

Volg je nu de link van de fake-site, dan kom je op een vervalste inlogsite van Facebook terecht:
imageZou je hier nu je inloggegevens invoeren, dan komen die direct in de handen van de oplichters terecht. Daarna kunnen de criminelen heel gemakkelijk je Facebookaccount overnemen en onder jouw naam ageren.
Ze zouden dan niet alleen toegang tot jouw account zelf hebben, maar ook op alle pagina’s en groepen, waarvan jij de beheerdersrechten bezit.

Ons op dit moment bekende oplichtingssites op Facebook:

image
image
image
image
image
image
image

Conclusie:

Volg in geen geval een link, waar van je verlangd wordt, dat je je in moet loggen! Op de achtergrond loeren oplichters, die aan jouw gegevens willen komen!
Vertaling: Petra, mimikama.nl

Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)