Vluchtelingen aan het “werk” in Zweden?

Janine Moorees, 8. August 2016

We weten dat niet iedereen het eens in met de vluchtelingen die hier in Europa aankomen. We weten ook dat niet iedere vluchteling altijd even lief en aardig is. Maar om nou dingen te gaan verzinnen om ze nog meer in een kwaad dag licht te zetten, gaat een beetje te ver.

We kwamen onderstaande foto tegen op Facebook:

clip_image001
(Fotobron: openbare status Facebook)

Hier staat:

„Ziezo, als dank voor hun opvang krijgen we dit! Vluchtelingen aan het werk in Zweden!“

Is dit waar?

Wat wij ons nu afvragen is: „Is dit waar?. Zijn dit vluchtelingen die een beeld van Jezus gepakt hebben en het uit woede kapot maken?“ We gaan maar eens op onderzoek uit.

Bij onze zoektocht op internet, kwamen we uit op de sites van El Comercio Mundo en T13. Zijn dat niet dezelfde foto’s? Ja! Maar dit zijn geen vluchtelingen in Zweden. De foto’s zijn van een uit de hand gelopen protestmars van studenten in Chili van 9 juni 2016!

Protest

De kop in El Comercio Mundo luidt: “Chili: “Studenten vernietigen Christus uit protest”. Terwijl T13 kopt: “Transversale afwijzing leidt tot vernietiging van Christus uit de kerk van nationale dankbaarheid.”

Bij El Comercio Mundo staat:

“Una marcha de estudiantes en la capital de Chile terminó el jueves con incidentes y el saqueo a una iglesia Católica que incluyó la destrucción de una figura de Cristo. “

Vrij vertaald:

“Een protestmars van studenten in de hoofdstad van Chili eindigde donderdag met incidenten en plunderingen waarbij een Christusfiguur uit de katholieke kerk werd vernield.”

Niet alles is wat het lijkt

Het is wel duidelijk dat niet alles is zoals het lijkt. Door bij deze foto een tekst als: “Ziezo, als dank voor hun opvang krijgen we dit! Vluchtelingen aan het werk in Zweden!” te gebruiken, kun je mooi weer scoren en mensen tegen vluchtelingen opzetten. Want dat is wat men met deze foto’s wil bereiken. “Kijk maar eens hoe ondankbaar ze zijn! Ze krijgen alles van ons en het enige wat zij voor ons terug doen, is alles vernielen!”

Conclusie

Voor iedereen die het nog niet helemaal snapt. Dit zijn GEEN foto’s van vluchtelingen in Zweden. Dit zijn foto’s van een uit de hand gelopen protestmars van studenten in Chili. Sommige pagina’s op Facebook grijpen alles aan om vluchtelingen in diskrediet te brengen.

Auteur: Petra, mimikama.nl


Hinweis: Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.

  • Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum. Ein unabhängiges und für jeden frei zugängliches Informationsmedium ist in Zeiten von Fake News, aber auch Message Control besonders wichtig. Wir sind seit 2011 bestrebt, allen Internetnutzern stets hochwertige Faktenchecks zu bieten.  Dies soll es auch langfristig bleiben. Dafür brauchen wir jetzt deine Unterstützung!

Mehr von Mimikama