Word je in de gaten gehouden, als je een ring op je auto vindt?

Autor: Janine Moorees

En weer wordt een onwaarheid op Facebook verspreid, die Snopes.com en wij al een keer behandeld hebben. Het gaat om het onderwerp: “Deze ring is een teken dat je in de gaten gehouden wordt. Draai je dan snel om”

clip_image002

In het bericht gaat het erom dat er zogenaamd een gratis ring door de juwelier Kay in een plastic zakje in de ruitenwisser geklemd zou zijn en dat deze truc zogenaamd een gangbare methode is bij ontvoeringen en mensenhandel.

Mensenhandelaars plaatsen zogenaamd zilveren ringen in beschreven plastic folie op auto’s?

De onwetende slachtoffers willen bekijken wat zich op hun voorruit bevindt en worden dan overweldigd en ontvoerd.

In de maanden voor de publicaties van de status werden al soortgelijke verhalen over de diverse sociale medianetwerken verspreid.

De verhalen hebben zich, volgens de huidige kennis, uitsluitend in de USA afgespeeld. De verantwoordelijke politieautoriteiten konden volgens de huidige stand van zaken geen verband tussen het gepubliceerde verhaal en mensenhandelaars vaststellen.

Zo’n scenario zou echt voorstelbaar zijn. Maar de potentiële mensenhandelaars zouden daarmee onevenredig veel inspanning op de koop toe moeten nemen.

Ze kunnen niet weten wanneer en of de eigenaar van de auto terugkeert en of de eigenaar alleen is of niet.

Buiten dat zou het een groot risico zijn om een mogelijk waardevolle zilveren ring (of ook 100 dollar biljet, zoals in andere statussen) kwijt te raken. Ook zonder lokaas zouden de slachtoffers in de auto’s van mensenhandelaars getrokken kunnen worden, als ze zich op de terugweg richting auto bevinden.

Conclusie:

Het is daarom goed om je omgeving in de gaten te houden en gepast voorzichtig te zijn, omdat overvallen in parkeergarages mogelijk zijn.

Paniek is niet nodig. En ook moet niet vergeten worden, dat deze voorvallen die zich in Amerika afspeelden, volgens de politie niet in bewezen verband met mensenhandelaars staan.

Link: Ring of Untruth


Hinweis: Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.


Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum

INSERT_STEADY_CHECKOUT_HERE

Mehr von Mimikama