Zie je hier nu een echte draak?

Janine Moorees, 27. August 2016

Wij kregen een video toegespeeld waarin je een echte draak ziet die naar men zegt over Arabië vliegt. Maar klopt dat ook?

Het gaat om de volgende video, die volgens de statustekst een draak in Arabië laat zien:

Facebook

Mit dem Laden des Beitrags akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von Facebook.
Mehr erfahren

Beitrag laden

In de bijdrage staat dat er een Apocalyps op het Arabische schiereiland gebeurd is. Het schepsel dat in de video te zien is, zou zogenaamd schokgolven gestuurd hebben. Het zou om een witte draak gaan, die hier ook de antichrist genoemd wordt. Daarbij zouden er ook flak-granaten in het spel zijn geweest. En natuurlijk niet te vergeten, de vraag van de maker: Vlijtig delen, zodat iedereen het meekrijgt Winking smile– Maar liever niet.

Natuurlijk complete onzin

Het gaat hier om 2 video’s die samengevoegd werden. De ene video, waar de draak vliegt, zou zogenaamd in 2015 in Engeland zijn ontstaan.

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Hoe en waar deze video “echt” gemaakt werd, kon ik helaas niet vinden.

Tijdens mijn zoektocht ben ik op een 7D-animatievideo gestoten. Toen ik die had gezien, bedacht ik dat de vliegende draak eventueel zo’n 7D animatie kon zijn.

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Of dit zo’n 7D animatie is, die met een andere video in elkaar geknutseld werd? Zou kunnen, ik weet het niet.

Spannend is natuurlijk ook het laatste deel van het video, waar de draak liggend op de grond wordt gevonden. Zo groot, zo fenomenaal en zo WAUW! DAT is ongelofelijke kunst!

Dat is het tweede deel van de video, natuurlijk ook alleen maar in elkaar geknutseld, want het is een verkorte versie van het video van Juan Villa.

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Juan Villa is een Spaanse kunstenaar die in Vallodolid woont. Hij schiep de drakensculptuur om zijn tv-programma te promoten.

Je kunt alles over Juan en zijn draak hier nalezen.

Conclusie

Het video werd uit twee video’s samengesteld, met een spectaculaire tekst over de “Antichrist die schokgolven kan sturen”.


Hinweis: Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.

  • Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum. Ein unabhängiges und für jeden frei zugängliches Informationsmedium ist in Zeiten von Fake News, aber auch Message Control besonders wichtig. Wir sind seit 2011 bestrebt, allen Internetnutzern stets hochwertige Faktenchecks zu bieten.  Dies soll es auch langfristig bleiben. Dafür brauchen wir jetzt deine Unterstützung!

Mehr von Mimikama