“Krijg twee gratis Efteling tickets om de 70ste verjaardag te vieren!” zo luidt de winactie die sinds gisteren viraal lijkt te gaan.

clip_image001

Het valt ons al meteen op dat er in de foto aangegeven wordt dat het om 5 tickets gaat, maar in de tekst wordt aangegeven dat het om twee tickets gaat.

Laten we eens kijken wat er gebeurd!

Zodra wij op de post klikken wordt er een browsertab geopend, we krijgen dan meteen een popup met de tekst: Gefeliciteerd! U heeft 2 Tickets voor de Efteling gewonnen!! Klik op ok om het nu te claimen!

clip_image002

Laten we op OK klikken…

We zullen eerst 3 vragen moeten beantwoorden. We hebben wel erger meegemaakt dus daar gaan we dan!

clip_image004

Na de drie vragen krijgen we eindelijk te zien dat we geselecteerd zijn maar we zullen eerst nog deze pagina moeten delen en in het commentaarveld de tekst “Bedankt voor mijn Tickets #Efteling” te typen.

Nadat we dat hebben gedaan hebben zullen we als laatste stap nog op “Leuk” moeten klikken.

clip_image006

Zodra we dat hebben gedaan worden we doorgestuurd naar een andere website, die overigens meteen wordt geblokkeerd door Google:

clip_image008

Een phishing website!

Zoals we al verwacht hadden willen ze ons doorsturen naar een phishing website! Aangezien wij heel nieuwsgierig aangelegd zijn klikken we toch verder om te kijken waar we uitkomen!

clip_image010

Ja hoor, we komen weer bij een nieuwe winactie uit! Geen Efteling tickets!

Uitspraak van de Efteling!

De Efteling geeft op hun Facebookpagina aan:

“We krijgen veel vragen over deze winactie waarbij tickets voor de Efteling zijn te winnen.

Hierbij laten we weten dat dit GEEN actie van de Efteling is. We nemen ook afstand van deze actie en waarschuwen jullie om hier niet aan deel te nemen.

Voor echte winacties raden we je aan om de officiële kanalen van de Efteling in de gaten te houden, zoals onze website, nieuwsbrief en social media.”

Facebook

Mit dem Laden des Beitrags akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von Facebook.
Mehr erfahren

Beitrag laden

Conclusie:

Nee, je kunt geen gratis Efteling kaartjes winnen. Het is weer een verzoek van oplichters om aan jullie gegevens te komen!

Wij adviseren dan ook om niet hier aan mee te doen!

Unterstütze jetzt Mimikama – Für Wahrheit und Demokratie! Gründlicher Recherchen und das Bekämpfen von Falschinformationen sind heute wichtiger für unsere Demokratie als jemals zuvor. Unsere Inhalte sind frei zugänglich, weil jeder das Recht auf verlässliche Informationen hat. Unterstützen Sie Mimikama

Mehr von Mimikama

Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)