Wat gaat er in Facebookgebruikers om, als ze met “AMEN” reageren? Als zich 60.000 “amens” ophopen? Wat gaat er in een persoon om, die niets anders te doen heeft dan telkens weer “LIKEGEILE” bijdragen te publiceren? Wat gaat er in een persoon om, die een video publiceert, waarin je een geaborteerde foetus kunt zien, die zich op het handoppervlak beweegt? EN WAT gaat er in Facebook om, dat het zulke bijdragen toelaat?

Ja duidelijk, het wordt niet verwijderd, want het is immers niet tegen de communitiy standaarden. Zo’n video “ZOU OOK” verklarend “KUNNEN ZIJN”. Maar lief Facebook LEES OOK EENS de statusbijdrage erbij.

“27 Years Of Bad Luck If You Don’t Like & share Type AMEN”

clip_image002

SERIEUS? “27 Years Of Bad Luck If You Don’t Like & share Type AMEN”?

Ik kan wel van jullie kotsen, jullie LIKEGEILE gebruikers

Wat voor reden heeft het, zulke video’s en/of foto’s van zieke en verwonde kinderen en dieren op Facebook te uploaden? Waarom BEDELEN JULLIE om LIKES en COMMENTS? Wat is er bij jullie fout gegaan?

Waarom MISBRUIKEN jullie arme moeders en kinderen voor jullie ZIEKTE, want anders kan ik het niet noemen.

En wat is er aan de hand met de 77.000 gebruikers die hier op “vind ik leuk” geklikt hebben of de kleine 90.000 die de bijdrage gedeeld hebben? Wat gebeurt er dan in jullie hoofden?

WIJ WETEN NIET WAAR DE VIDEO VANDAAN KWAM!

We hebben het onderzocht en onderzocht. Maar hebben geen serieuze site op het net gevonden die over dit geval bericht heeft. De video zelf is op talloze websites te zien, maar hier gaat het altijd weer om sites die alleen maar dit soort video’s publiceren. Sites die op likes en clicks jagen.

ZIEKE WERELD!

Steeds vaker zie je video’s, foto’s met mensen die door een verschrikkelijk noodlot zijn getroffen. Boven deze foto’s lees je dan een perverse, emotionele chantage: “Type amen, anders heb je 7 jaar pech”. Of zoals in dit geval: “27 Years Of Bad Luck If You Don’t Like & share Type AMEN”

Er wordt daarbij niet gelet op de herkomst van de foto, net als auteurs- en gebruiksrechten. Zulke gebruikers hebben absoluut geen medelijden. Ze zijn ijskoud.

Andere gevallen

DARCIE KAY: Afgelopen week hebben we over Darcie Kay geschreven. Die als baby een tumor had en geopereerd moest worden. Een foto van Darcie werd in een krant gepubliceerd en wordt momenteel vaak misbruikt voor exact deze amen-hysterie [2]. Intussen zijn hierdoor binnen 10 dagen meer dan 1,8 miljoen interacties ontstaan.

Verschrikkelijk voor de ouders van het kind, voor Facebook daarentegen irrelevant: het stelen van een auteursrechtelijk beschermde foto en ook nog het overtreden van het persoonlijke recht van het kind, is volgens Facebook niet tegen de richtlijnen van het platform.

We hadden afgelopen week het geluk dat we de moeder, Natalie Kay daarover konden interviewen. De andere kant van deze likegeile statusmeldingen kent nauwelijks iemand: Ouders zijn geïrriteerd en ook erg verdrietig dat de foto‘s met hun kinderen voor likejagerij worden misbruikt.

SAMUEL ETTORE: Hij is wel de beroemdste Facebook-baby.

clip_image004

We hebben in 2014 een exklusief interview met de familie Etorre gedaan en hier kun je zien hoe de jongen en zijn ouders zich voelen, als de foto van Samuel steeds weer op het net opduikt.

Tot slot nog een keer: EN WAT gaat er in Facebook om, dat het zulke bijdragen toelaat? Het lijkt erop dat Facebook ook “LIKEGEIL” is – dat is misselijkmakend.

Aanwijzing: Het verhaal achter o.a. de video interesseert ons en ook vele gebruikers. Daarom zullen we verder onderzoeken en dit artikel indien mogelijk aanvullen.

Vertaling: Petra, mimikama.nl


Wenn dir dieser Beitrag gefallen hat und du die Bedeutung fundierter Informationen schätzt, werde Teil des exklusiven Mimikama Clubs! Unterstütze unsere Arbeit und hilf uns, Aufklärung zu fördern und Falschinformationen zu bekämpfen. Als Club-Mitglied erhältst du:

📬 Wöchentlichen Sonder-Newsletter: Erhalte exklusive Inhalte direkt in dein Postfach.
🎥 Exklusives Video* „Faktenchecker-Grundkurs“: Lerne von Andre Wolf, wie du Falschinformationen erkennst und bekämpfst.
📅 Frühzeitiger Zugriff auf tiefgehende Artikel und Faktenchecks: Sei immer einen Schritt voraus.
📄 Bonus-Artikel, nur für dich: Entdecke Inhalte, die du sonst nirgendwo findest.
📝 Teilnahme an Webinaren und Workshops: Sei live dabei oder sieh dir die Aufzeichnungen an.
✔️ Qualitativer Austausch: Diskutiere sicher in unserer Kommentarfunktion ohne Trolle und Bots.

Mach mit und werde Teil einer Community, die für Wahrheit und Klarheit steht. Gemeinsam können wir die Welt ein bisschen besser machen!

* In diesem besonderen Kurs vermittelt dir Andre Wolf, wie du Falschinformationen erkennst und effektiv bekämpfst. Nach Abschluss des Videos hast du die Möglichkeit, dich unserem Rechercheteam anzuschließen und aktiv an der Aufklärung mitzuwirken – eine Chance, die ausschließlich unseren Club-Mitgliedern vorbehalten ist!


Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)