Jongen weet, wie hem gedood heeft – of toch niet.

Autor: Janine Moorees

Lieber Leser, liebe Leserin, Mimikama ist dein Kompass in der Informationsflut. Aber um den Kurs zu halten, brauchen wir dich. Jeder Beitrag, ob groß oder klein, bringt uns näher an eine Welt der verlässlichen Informationen. Stell dir vor, du könntest einen Unterschied machen, und das kannst du! Unterstütze uns jetzt via PayPal, Banküberweisung, Steady oder Patreon. Deine Hilfe lässt uns weiterhin Fakten liefern, auf die du zählen kannst. Mach mit uns den ersten Schritt in eine vertrauenswürdigere Informationszukunft. ❤️ Dank dir kann es sein.

„Ik weet wie mij gedood heeft,“ zegt deze 3-jarige. Wat ze onder stenen in een dorpje verderop vinden, is onverklaarbaar. Een typische Clickbait van Kijkhet.nl. Wij bekijken het maar even wat beter!

Image 1
Het artikel is rijkelijk voorzien van foto’s. Kort gezegd, gaat het om een jongen uit Syrië, die op de leeftijd van 3 jaar zei dat hij in zijn vorige leven vermoord werd. Hij zou zelfs de dader uit het buurdorp herkend hebben.

Zo zou hij gezegd hebben:

„Ik was jouw buurman. Wij hebben met elkaar gevochten en jij hebt me met een bijl vermoord.“ De man verbleekte. “Ik weet zelfs waar jij mijn lichaam hebt begraven.”

Het gaat nog verder. De jongen zou zelfs weten waar zijn lijk lag. Er worden daar daadwerkelijk botten gevonden:

clip_image002

Dat is het toppunt! Het definitieve bewijs voor reïncarnatie.

Nou ja, niet helemaal. Gaan we maar even een stukje terug. We beginnen ons onderzoek maar op de bekende plaatsen en kijken naar de botten. Het is geen computergraphic maar het zijn echt menselijke botten!

OMG! Botten! Het bewijs!

Ehhh…niet helemaal. Wat Kijkhet.nl daar als botten van de jongen propageert, zijn de botten van een koningin die ongeveer 1200 jaar geleden in Peru leefde.

Haar schedel werd hoogstwaarschijnlijk pas na de begrafenis beschadigd.

image
Bron: NBCNEWS

De jongen vertelt het toch, dus moet het waar zijn!

Vertelt de jongen dat echt? Uit eigen wil? Zijn er dan werkelijk competente mensen die zijn uitspraken kunnen bevestigen en documenteren? Werpen we nog een blik op de bronnen!

Trutz Hardo

Dat was een persoon die in het kader van zijn in 2007 verschenen boek „Reinkarnation aktuell – Kinder beweisen ihre Wiedergeburt“ erover vertelde. Hij was bevriend met de Israëlische arts en dokter Eli Lasch, die in Gazastrook en heel Israël praktijk hield. Hardo hoorde dit verhaar “letterlijk” van Eli Lasch.

Wie is Eli Lasch?

Eli Lasch was een hoog onderscheiden arts en hoofdarts voordat hij, zoals hij zegt „over de Kabbala in het innerlijke vond“ en daar „uitvond dat hij verbazingwekkende vermogens bezat” Daarop nam hij ontslag en werd paranormaal genezer. Hij reisde in 1989 zelfs naar Berlijn om een seminar te geven waaraan ook Trutz Hardo deelnam.  Zij leidden elkaar dan terug naar een vroeger leven. Wij laten het aan de lezers over om te bedenken hoe dat er dan uitgezien heeft.

En wat is er nu met de jongen aan de hand?

In 1998 vertelde Lasch Hardo over het geval. In 2005 werd het dan voor de eerste keer gepubliceerd. Volgens het verhaal had de jongen een “Birthmark”, zeg maar: een moedervlek, wat wel de wond uit zijn vorige leven zou zijn. De jongen zou ook een man in het buurdorp aangewezen hebben en gezegd hebben “Jij bent toch…” (de naam is Lasch op wonderbaarlijke wijze vergeten)

Niet lang daarna wist de jongen er niets meer van. Hij kon noch de plaats noch de botten vinden noch de moordenaar identificeren. Het blijft mysterieus.

Conclusie:

Een jongen uit Syrië zou dus zijn voormalige moordenaar geïdentificeerd hebben. Als bron hebben we alleen maar deze inmiddels overleden, persoon (en weer staat onze chef geen dienstreis toe om daar even te kijken). De bron was een “paranormaal genezer”, zelfs wereldwijd bekend. Hij probeerde toen zelfs bij de “Schreinemachers” op RTL de hele natie te genezen. Niet echt de meest betrouwbare bron.

Dus daadwerkelijk de wedergeboorte van een mens? Bewijsbaar? Of de uitspatting van een fantasie van een man die Publicity houdt?

Dat mogen jullie zelf beantwoorden.

Auteur: Ralf, mimikama.org
Vertaling: Petra, mimikama.nl

 


Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.


2) Einzelne Beiträge (keine Faktenchecks) entstand durch den Einsatz von maschineller Hilfe und
wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)


Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum

INSERT_STEADY_CHECKOUT_HERE

Ihnen liegt es am Herzen, das Internet zu einem Ort der Wahrheit und Sicherheit zu machen? Fühlen Sie sich überwältigt von der Flut an Fehlinformationen? Mimikama steht für Vertrauen und Integrität im digitalen Raum. Gemeinsam können wir für ein transparentes und sicheres Netz sorgen. Schließen Sie sich uns an und unterstützen Sie Mimikama!. Werde auch Du ein jetzt ein Botschafter von Mimikama

Mimikama Workshops & Vorträge: Stark gegen Fake News!

Mit unseren Workshops erleben Sie ein Feuerwerk an Impulsen mit echtem Mehrwert in Medienkompetenz, lernen Fake News und deren Manipulation zu erkennen, schützen sich vor Falschmeldungen und deren Auswirkungen und fördern dabei einen informierten, kritischen und transparenten Umgang mit Informationen.

Mehr von Mimikama