Veiligheidsbooster voor je Facebookprofiel

Autor: Janine Moorees


Liebe Leserin, lieber Leser,

jeden Tag strömt eine Flut von Informationen auf uns ein. Doch wie viele davon sind wirklich wahr? Wie viele sind zuverlässig und genau? Wir bei Mimikama arbeiten hart daran, diese Fragen zu beantworten und dir eine Informationsquelle zu bieten, der du vertrauen kannst.

Aber um erfolgreich zu sein, brauchen wir deine Hilfe. Du hast es in der Hand, eine Welt voller vertrauenswürdiger Informationen zu schaffen, indem du uns jetzt unterstützt. Jede Unterstützung, ob groß oder klein, ist ein wichtiger Beitrag zu unserer Mission.

Werde Teil einer Bewegung, die sich für die Wahrheit einsetzt. Deine Unterstützung ist ein starkes Signal für eine bessere Informationszukunft.

❤️ Herzlichen Dank

Du kannst uns entweder via PayPal oder mittels einer Banküberweisung unterstützen. Möchtest Du uns längerfristig unterstützen, dann kannst Du dies gerne mittels Steady oder Patreon tun.


Veel Facebookgebruikers zijn zich er helemaal niet van bewust, hoe openhartig ze door de digitale wereld suizen. Het wordt tijd, het eigen digitale podium alleen toegankelijk te maken voor VIPS!

Het maakt niet uit of het het dronken kerstfeest was, waar men zo bevriend is met iedereen, dat iedere hansworst contact op kan nemen …
… wie zijn informatie openbaar deelt, die loopt gevaar om voor mensen, die niets goeds in hun schild voeren, de deur te openen.
Om potentiële oplichting tegen te gaan, begin je het beste met de veiligheidsinstellingen van je Facebookaccount. Want veel mensen weten helemaal niet, dat de standaardinstellingen niet optimaal zijn.
Wachtwoordveiligheid staat bovenaan, maar het kan altijd weer gebeuren, dat een hacker of andere cybercriminelen het voor elkaar krijgen, op jouw account in te loggen.
Meldingen ontvangen over niet-herkende aanmeldingen
Facebook biedt je de mogelijkheid, jou te laten weten, als iemand zich ergens op de wereld met jouw account aanmeldt, vanaf een toestel, dat jij normaal gesproken niet gebruikt.
Meldingen ontvangen over niet herkende aanmeldingen
image
Tweestapsverificatie?


App onderhoud

Om je profiel overzichtelijk te houden, moet je het van tijd tot tijd schoonmaken, door het verwijderen van niet gebruikte toepassingen (apps).
App-instellungen

Wie kan wat …

Het is ook belangrijk, aan wie jij je informatie ter beschikking stelt. Oplichters gebruiken namelijk veel aan openbaar gedeeld informatie en misbruiken ze dan, door bijvoorbeeld een 1 op 1 kopie van jouw profiel te maken, om je vrienden uit jouw naam op te lichten.
In deze categorie komen we de volgende vragen tegen:

  • Wie kan mijn toekomstige (en ook in het verleden) berichten zien?
  • Wie kan mijn vriendenlijst zien?
  • Wie kan mij überhaupt vriendschapsverzoeken sturen?
  • Wer kann wo und wie nach mir suchen? Wie kan waar en hoe naar mij zoeken?

Privacyinstellingen- en functies
image
Ook Facebook moet voor privézaken liever voor een kleine kring bestemd zijn. Beweeg je daarom het beste in je bekende vriendenkring. Zo maak je het oplichters bijzonder moeilijk om aan jouw gegevens te komen!

Zichtbaarheid beperken

Vertrouwen is goed, controle is beter. Als je niet wilt, dat er plotseling gênante partyfoto’s van jou door je chef op je tijdlijn gevonden worden, controleer dan zelf, wie je taggen kan en wie je mag zien.
Houd je tijdlijn netjes en beslis zelf, wie wat op jouw tijdlijn kan zien.
Instellingen voor tijdlijn en taggen

Uitbraak uit de filterbel

Facebook zorgt ervoor, dat je de perfecte advertenties te zien krijgt. Daar is op zich niets verwerpelijks aan, jou, voor jou interessante inhoud, te laten zien.
Het is niet zo fijn, als anderen telkens onder hun neus gewreven krijgen, wat JIJ leuk vindt. Want dat betekent, dat je je zeer openhartig opstelt. Dat gegevens bewaard worden, is nu eenmaal zo. Maar je kunt het, zo goed als het gaat, ook een beetje inperken.
image
Zet bij advertenties, die aan de hand van je sociale handelingen aan anderen getoond worden op “niemand”.

Filterbel. De filterbel (Engels filter bubble) of informatiebubbel is een begrijp, dat door de internetactivist Eli Pariser in zijn gelijknamige boek uit 2011 gebruikt wordt. Volgens Pariser ontstaat de filterbel, omdat websites proberen, algoritmisch te voorspellen, welke informatie de gebruiker wil vinden – dit gebaseerd op de beschikbare informatie over de gebruiker (bijvoorbeeld locatie van de gebruiker, zoekgeschiedenis en klikgedrag). Dit resulteert in isolatie van informatie, die niet met het standpunt van de gebruiker overeenkomt.

Tips tot slot

Het is ook nuttig, bij elke foto die je op Facebook wilt uploaden, nog een keer te controleren, voor wie hij uiteindelijk zichtbaar zal zijn.
Je kunt ook vriendenlijsten aanleggen, als je wilt, zodat alleen bepaalde groepen mensen iets kunnen zien.
En verder:
verwijder de cookies van je browser, als je deze sluit.
Zet de GPS op je smartphone uit
Gebruik Facebook op je smartphone via de browser en niet via de Facebook app
► Gebruik een eigen browser voor Facebook. Dus een browser voor Facebook en een andere browser voor de rest.
► Iedereen is zelf verantwoordelijk voor wat Facebook over hem weet. Post alleen dat, wat je ook HARDOP op straat zou zeggen. Je hoeft niet je complete leven op Facebook te posten.

Vertaling: Petra, mimikama.nl


Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.


2) Einzelne Beiträge (keine Faktenchecks) entstand durch den Einsatz von maschineller Hilfe und
wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)


Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum

INSERT_STEADY_CHECKOUT_HERE

Mehr von Mimikama