En maar weer amen

Janine Moorees, 19. Mai 2017

Hé, dat is lang geleden. Een amenfoto: “Because I have brain cancer nobody wants to pray for me – please 1 like, amen and share”.

Natuurlijk is dit weer pure clickbait, om de site en de beheerder van “I believe in Jesus Christ” meer clicks te brengen en zijn minimale ego voor 2 minuten te strelen. Maar welk verhaal zicht er echt achter deze foto verstopt? Het onderzoek leerde ons het volgende: Het meisje op de foto is Isabelle “Bella” Acierno, die op haar elfde een verschrikkelijke diagnose kreeg.

Bella speelde heel graag basketbal, maar op een dag speelde ze anders dan anders en vroeg om gewisseld te worden. Op de weg naar huis, kreeg ze een aanval, gaf over en wist haar naam niet meer. Toen ze thuis zei: “ik wil alleen nog maar naar huis”, brachten haar ouders haar meteen naar het ziekenhuis.

clip_image001

Talloze zware onderzoeken later, stond de diagnose vast, een hersentumor ter grootte van een sinaasappel. Er werd meteen geopereerd, de tumor werd succesvol verwijderd.

Een terugval in 2015

In 2015 volgde weer een grote klap, de tumor was weer terug. Omdat de chirurgen bij de eerste ingreep een microscopisch klein deeltje moesten laten zitten, om hersenbeschadiging te voorkomen.

Door haar verhaal en haar moed, werd Bella in 2015 op Staten Island als “most inspiring person of the year” verkozen. Een groot succes voor iemand, waar niemand zogenaamd voor wil bidden. Er bestaan een aantal berichten uit Staten Island die precies het tegendeel bewijzen.

De foto die hiervoor werd misbruikt, komt van de website „silive.com“ en is ook in de video te zien, vanaf 1:55.

Echter eindigen alle berichten over Bella in 2015!

We hebben geprobeerd meer informatie te krijgen, maar hebben op dit moment nog geen terugkoppeling gekregen. Zouden we terugkoppeling krijgen, dan volgt natuurlijk een update over Bella’s verhaal.

Wat overblijft, is de hoop dat het Bella beter gaat. En een vieze nasmaak, omdat alweer een mens te dom is en zijn verwelkte ego met het leed van andere mensen op wil poetsen.

Vertaling: Petra, mimikama.nl


Hinweis: Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.

  • Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum. Ein unabhängiges und für jeden frei zugängliches Informationsmedium ist in Zeiten von Fake News, aber auch Message Control besonders wichtig. Wir sind seit 2011 bestrebt, allen Internetnutzern stets hochwertige Faktenchecks zu bieten.  Dies soll es auch langfristig bleiben. Dafür brauchen wir jetzt deine Unterstützung!

Mehr von Mimikama