Geen mensenvlees in hamburger!

Janine Moorees,

Laat je niet voor het lapje houden! Alweer slingert een website een oude Fake de wereld in. De titel luidt “Menselijk vlees vond in McDonalds vleesfabriek +++++Graag Delen+++++

Bij het verhaal, dat bij deze titel hoort, gaat het om een al meermaals weerlegde Fake, die nu op de website “News for Friends” opnieuw leven is ingeblazen. En omdat het om een oude Fake gaat, hebben wij daar al meermaals over bericht. Maar ergens lukt het de verscheidene websites steeds weer, met shit clicks te incasseren en mensen onzeker te maken.
Bij de Fake gaat het om een verhaal, wiens headline „MCDONALDS EXPOSED FOR USING HUMAN MEAT!” uit het Engels werd vertaald. “News for Friends” heeft ook geen moeite gedaan om een goede vertaling aan te bieden, maar verspreidt een gruwelijk gemaakte tekst, die waarschijnlijk door een vertaalprogramma gehaald is.
clip_image002

Voldoende bewijs van oorsprong

Citeert bijvoorbeeld een FBI-agent met de naam Lloyd Harrison in de tekst, die een uitspraak tegen “Huzler” doet.

FBI-agent Lloyd Harrison vertelde Huzler reporters, “Het ergste deel is, dat het niet alleen maar menselijk vlees is, het is kindervlees. De lichaamsdelen werd in de Amerikaanse fabrieken gevonden en zagen er te klein uit, om volwassen lichaamsdelen te zijn. Dat is echt verschrikkelijk”.

Deze uitspraak vind je 1:1 in het Engelse origineel. Daar luidt het daadwerkelijk:

FBI agent Lloyd Harrison told Huzler reporters, “The worst part is that it’s not only human meat, it’s child meat.

Tot zover is het nu tamelijk eenvoudig, deze Fake te ontmaskeren. We hoeven slechts de website “Huzler” te bekijken.

Huzler, kindervlees en McDonalds

Scoll je op de site van “Huzler” naar beneden, dan staat er:
clip_image004

Huzlers.com is a combination of real shocking news and satire news to keep its visitors in a state of disbelief.

Het is dus een satiresite met zeer zwarte humor!

News for Friends

We raden alle lezers aan om voorzichtig om te gaan met informatie van de website “News for Friends”. Op de website worden teksten gepubliceerd, die als eerste heel slecht vertaald zijn en als tweede ongeloofwaardige inhoud transporteren en uiteindelijk verdringen de reclameschermen de zwakke inhoud telkens weer.
We hebben hier met een website te maken, die definitief aan de criteria voor Fake-News voldoen. Het gaat om …..

  • pseudo redactioneel gemaakte inhoud, zonder waarheidsgehalte;
  • een uitvoering in de vorm van een nieuwssite, die er echter niet een is;
  • een inhoud, die een verlangen/angst (in dit geval verlangen) aanspreekt:
  • een maker die de inhoud niet veel kan schelen. Het gaat erom reclame te laten zien en reclamelinks werkzaam in te bouwen.

clip_image006
Daarbij heeft de site weliswaar een .de adres, maar er is geen impressum aanwezig. Omdat de website (niet te weinig) reclame heeft, zou hier een impressumovertreding kunnen voorliggen. Kijk je naar de geregistreerde gegevens bij de DENIC, zijn er ook nog ongeloofwaardige gegevens met betrekking van de beheerder te vinden.


Hinweis: Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.

  • Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum. Ein unabhängiges und für jeden frei zugängliches Informationsmedium ist in Zeiten von Fake News, aber auch Message Control besonders wichtig. Wir sind seit 2011 bestrebt, allen Internetnutzern stets hochwertige Faktenchecks zu bieten.  Dies soll es auch langfristig bleiben. Dafür brauchen wir jetzt deine Unterstützung!

Mehr von Mimikama