En was al een vervalsing die al langer in omloop is. En hij is weer opgedoken. Nu als thumbnail en hoofdfoto van een artikel over het misbruik van de hemel.
Een groot aantal piloten marcheert door de Amerikaanse straten. Ze houden daarbij allemaal een foto/bord voor zich waarop iets te zien is. Onwetenden zeggen nu: “Ja, je ziet de hemel!”. Ongeoefende mensen geven een ietwat gedetailleerder antwoord: “Je ziet een hemel met condensstrepen.” Kenners echter, slaan meteen alarm: “Die protesteren tegen Chemtrails!”
Dit artikel met de foto als thumbnail en hoofdfoto verscheen op 22 december. De inhoud zelf heeft de auteur al een dag eerder op zijn blog met de naam frankenbergerblog” gepubliceerd. Hier vind je het exacte artikel.
Nou ja, het blogartikel komt compleet zonder bronvermelding als achtergrond van zijn stellingen uit. En als hij dan van menig is een bron te moeten noemen, dan verwijst hij naar eigen artikelen. M.a.w.: hij noemt zichzelf als bron. Moedig, dat doen maar weinig mensen en het komt niet echt geloofwaardig over. Dat gebeurt wel 3 keer.
Overigens is de hoofdstelling erop gebaseerd, dat een 30 jaar oud onderzoeksvliegtuig, de Dassault Falcon 20E – D-CMET, in de loop van zijn diensttijd steeds weer aangepast en verbeterd werd. Daarvoor werd dan ook het betreffende deel van de officiële site van het Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt e. V. (DLR) gekopieerd en ingevoegd, maar niet als bron genoemd – klinkt leuk als je doet alsof je zelf hebt ontdekt dat dit vliegtuig zoveel upgrades gehad heeft. Maar eerlijk: als een vlieger 30 jaar in dienst is en het materieel zo’n beetje sinds 1976 onveranderd gebleven is, wat zou dat ding dan vandaag nog voor recht van bestaan hebben?
Deze renovaties worden nu als reden genoemd, om in de laatste delen van de tekst de connectie met de met chemicaliën gevulde satellieten, die door “militairen” beheerd worden, te leggen. En weer weet de bevolking nergens van. Aha. Bronnen of documenten kun je nergens vinden. Het zijn allemaal stellingen, die op zelf bedachte stellingen gebaseerd zijn.
Terug naar de foto
Ja, deze foto. Het is een leugenfoto, heel duidelijk. Deze foto komt in werkelijkheid uit 2011 en is in de Daily Mail te zien. Hier demonstreren echt 700 piloten, echter dragen ze een compleet andere boodschap uit:
De collega’s van Hoax-Slayer hebben zich al op 1 augustus 2012 met deze foto bezig gehouden en ontdekten dat een website met de naam Dees Illustration Studio, die politieke satire bedreef, de foto dusdanig heeft bewerkt dat je de piloten met de condensstrepen kunt zien. Deze site is echter niet meer beschikbaar.
Vertaling: Petra, mimikama.nl
Wenn dir dieser Beitrag gefallen hat und du die Bedeutung fundierter Informationen schätzt, werde Teil des exklusiven Mimikama Clubs! Unterstütze unsere Arbeit und hilf uns, Aufklärung zu fördern und Falschinformationen zu bekämpfen. Als Club-Mitglied erhältst du:
📬 Wöchentlichen Sonder-Newsletter: Erhalte exklusive Inhalte direkt in dein Postfach.
🎥 Exklusives Video* „Faktenchecker-Grundkurs“: Lerne von Andre Wolf, wie du Falschinformationen erkennst und bekämpfst.
📅 Frühzeitiger Zugriff auf tiefgehende Artikel und Faktenchecks: Sei immer einen Schritt voraus.
📄 Bonus-Artikel, nur für dich: Entdecke Inhalte, die du sonst nirgendwo findest.
📝 Teilnahme an Webinaren und Workshops: Sei live dabei oder sieh dir die Aufzeichnungen an.
✔️ Qualitativer Austausch: Diskutiere sicher in unserer Kommentarfunktion ohne Trolle und Bots.
Mach mit und werde Teil einer Community, die für Wahrheit und Klarheit steht. Gemeinsam können wir die Welt ein bisschen besser machen!
* In diesem besonderen Kurs vermittelt dir Andre Wolf, wie du Falschinformationen erkennst und effektiv bekämpfst. Nach Abschluss des Videos hast du die Möglichkeit, dich unserem Rechercheteam anzuschließen und aktiv an der Aufklärung mitzuwirken – eine Chance, die ausschließlich unseren Club-Mitgliedern vorbehalten ist!
Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)