“… stoppen een hond een rotje in de bek.” Verkeerde foto’s begeleiden een verhaal

Autor: Janine Moorees


Liebe Leserin, lieber Leser,

jeden Tag strömt eine Flut von Informationen auf uns ein. Doch wie viele davon sind wirklich wahr? Wie viele sind zuverlässig und genau? Wir bei Mimikama arbeiten hart daran, diese Fragen zu beantworten und dir eine Informationsquelle zu bieten, der du vertrauen kannst.

Aber um erfolgreich zu sein, brauchen wir deine Hilfe. Du hast es in der Hand, eine Welt voller vertrauenswürdiger Informationen zu schaffen, indem du uns jetzt unterstützt. Jede Unterstützung, ob groß oder klein, ist ein wichtiger Beitrag zu unserer Mission.

Werde Teil einer Bewegung, die sich für die Wahrheit einsetzt. Deine Unterstützung ist ein starkes Signal für eine bessere Informationszukunft.

❤️ Herzlichen Dank

Du kannst uns entweder via PayPal oder mittels einer Banküberweisung unterstützen. Möchtest Du uns längerfristig unterstützen, dann kannst Du dies gerne mittels Steady oder Patreon tun.


Vervelend! Voor alle afgebeelde personen. Hier worden jongeren in diskrediet gebracht, die helemaal niets met deze bewering te maken hebben. Niettemin wordt exact dit broodje aap verhaal op het sociale netwerk verspreid, om een paar likes en ook clicks af te stoffen.

Een website op internet verspreidt momenteel een artikel waarin het gaat over Argentijnse scholieren die het einde van hun schooljaar vieren door eens straathond een rotje in zijn bek te stoppen.

clip_image002

Via een partnerlink wordt in de statusmelding naar een website verwezen

Ze vieren het eind van hun schooljaar en steken een rotje in de mond van een hond.

Kijk verder MIMIKAMA➡ http://hypefeed.co/108615[***]

Daar krijg je deze 3 foto’s in een sequentie te zien, samen met de bewering dat het om Argentijnse jongeren zou gaan:

De scholieren uit Argentinië waren blij het jaar succesvol te hebben afgesloten en wilden bij mooi weer een feestje vieren. Op een gegeven moment gooide een van de jongens met rotjes.

Uiteindelijk gaat het hier om 3 verschillende foto’s, die we konden natrekken. Het resultaat is verbazingwekkend: De 3 foto’s horen niet bij elkaar!

De gewonde hond

De foto van de bloedende hond helpt ons niet verder. Die wordt sinds 2009 telkens weer gebruikt als voorbeeldfoto bij dierenmishandeling. (Voorzichtig, schokkend [1])

clip_image005

De straathonden komen uit een bericht uit 2011 en zijn onder andere in de “Stuttgarter Zeitung” te vinden. Het gaat hier om een dpa-foto [2]. Tot zover niet zo mooi. Maar om dit onzinnige samenraapsel compleet te maken, kijken we naar de zogenaamde daders.

Chat met Engeland

Goed gelezen, Engeland. De foto van de feestvierende jongeren komt uit Engeland.

clip_image007

We hebben een van hen kunnen vinden en contact opgenomen. Op onze vraag, hoe het zit met de partyfoto van de vermeende jongeren die de hond met een oudjaarsrotje getreiterd zouden hebben, kregen we de volgende berichten van de maker van de foto. Hier geeft hij aan dat hij wel wist dat de foto in omloop was en dat het hem ook gelukt is deze van een website te laten verwijderen. Maar tegen de rest kan hij niets doen.

clip_image009

De afgebeelde persoon, volgens eigen zeggen op een thuisfeestje aanwezige jonge man, woont in Cardiff Wales en dat al zijn leven lang. Toen dit verhaal de ronde deed, ging hij al niet meer naar school en vierde dus ook geen examenfeestje met zijn vrienden.

Clickbaiting

Net als de andere gebruikte foto’s in het artikel, werd ook deze privéfoto verduisterd en misbruikt voor het genereren van clicks en aandacht op de sociale netwerken.

Wachten op Argentinië

We hebben een paar maanden geleden onze voelsprieten richting Argentinië uitgestrekt, of daar zo’n voorval heeft plaatsgevonden. De zoektocht is tot op de dag van de dag zonder resultaat verlopen en we heb een sterk vermoeden dat het om een in elkaar gezet verhaal gaat, begeleid door foto’s.

Vertaling: Petra, mimikama.nl


Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.


2) Einzelne Beiträge (keine Faktenchecks) entstand durch den Einsatz von maschineller Hilfe und
wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)


Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum

INSERT_STEADY_CHECKOUT_HERE

Mehr von Mimikama