Een rode kring, een clickbait-titel en de emotionele oproep “Deel deze levensreddende truc met iedereen die je kent. Zo weet iedereen ervan en dan groeit de druk op de producenten!” Klopt dat aan het einde van de inhoud dan nog?

Wij zeggen vanaf hier: ja, onder bepaalde omstandigheden klopt dat! Het werkt, als je, zoals in het artikel beschreven, de op de Galaxy S6, maar ook S5 en Android, aanwezige functie inricht.

Image 3

Zelfs de rode cirkel is goed geplaatst, want deze plaats is inderdaad belangrijk. Nou ja, bijna alles klopt, maar met behulp van een app gaat uiteindelijk toch alles. En zonder grote sentimentaliteit:

De Galaxy S6 heeft van zichzelf een SOS-functie. Het tijdschrift over mobiele telefonie Curved beschrijft deze functie op de S:.

In de SOS-melding zit niet alleen maar de boodschap “SOS!” maar indien gewenst ook foto’s van de front- en backcamera die op het moment van activatie geschoten worden. Ook kan er een kort audiobestand opgenomen en verstuurd worden. Als je de GPS-functie van de smartphone geactiveerd hebt, wordt ook nog de plaats waar je je bevindt doorgegeven.

Een korte handleiding hoe je van tevoren de SOS-functie inricht, kun je bij Chip.de zien:

  1. Open als eerste de instellingen-app op uw Samsung Galaxy S6.
  2. Onder de categorie: “persoonlijk” vindt u nu het punt “Privacy en veiligheid“
  3. Tik op: “SOS-berichten sturen” en schakel het in.
  4. Kies onder “bericht sturen aan” tot 4 personen van uw keus uit.
  5. Activeer de optie “foto’s toevoegen”, zo worden tijdens het signaal foto’s met de front en backcamera geschoten.
  6. Via de optie “audio-opname toevoegen” wordt een korte opname tijdens de noodoproep gestuurd.

Als je dan 3 keer achter elkaar snel de power-knop indrukt, wordt een sms met de tekst “SOS” aan de uitgekozen contacten gestuurd.

Voor wie geen Galaxy S6 heeft:

Er zijn meerdere Android-smartphones met deze functie, die echter deels op verschillende manier gebruikt wordt. Zoals een lezer ons vertelde, wordt bij de Galaxy Note 3 bijvoorbeeld de SOS-oproep door gelijktijdig drukken op “vol + en vol – “ in werking gezet. Bij twijfel helpt de gebruiksaanwijzing of, als je die niet meer hebt, collega Google of een van de vele hulpvaardige gebruikers van diverse Android-fora.

Je kunt uiteindelijk elke Android-smartphone met de SOS-functie inrichten. Wie graag zo’n functie wil hebben, hoeft alleen maar een zoekopdracht als “SOS droid” in de Playstore in te tikken:

clip_image004

Aanwijzing!

Er is ook gelijksoortige app voor de iPhone te krijgen. Zo kun je bij Chip bijvoorbeeld over een app voor de iPhone lezen, die per knopdruk een noodoproep met GPS-positie en foto verstuurt. Dus is deze functie er ook voor iPhones.

Vertaling: Petra, mimikama.nl

Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)