Deze vrouw ontdekte een knobbel in haar rechterborst. – Helaas weer CLICKBAITING verhaal

Autor: Janine Moorees


Liebe Leserin, lieber Leser,

jeden Tag strömt eine Flut von Informationen auf uns ein. Doch wie viele davon sind wirklich wahr? Wie viele sind zuverlässig und genau? Wir bei Mimikama arbeiten hart daran, diese Fragen zu beantworten und dir eine Informationsquelle zu bieten, der du vertrauen kannst.

Aber um erfolgreich zu sein, brauchen wir deine Hilfe. Du hast es in der Hand, eine Welt voller vertrauenswürdiger Informationen zu schaffen, indem du uns jetzt unterstützt. Jede Unterstützung, ob groß oder klein, ist ein wichtiger Beitrag zu unserer Mission.

Werde Teil einer Bewegung, die sich für die Wahrheit einsetzt. Deine Unterstützung ist ein starkes Signal für eine bessere Informationszukunft.

❤️ Herzlichen Dank

Du kannst uns entweder via PayPal oder mittels einer Banküberweisung unterstützen. Möchtest Du uns längerfristig unterstützen, dann kannst Du dies gerne mittels Steady oder Patreon tun.


Mag ik jullie voorstellen? . Alison Hawkes. Op Facebook wordt met haar foto, op ongeoorloofde wijze, “clickbaiting” bedreven EN dat dulden we niet. Wij hebben dit geval wat beter bekeken en wilden jullie het verhaal van Alison Hawkes vertellen.

Het verhaal van Alison Hawkes

Dit is Alison Hawkes. In 2012 ontdekte ze een knobbel in haar rechterborst. De vrouwen van haar vaders kant werden allemaal met borstkanker geconfronteerd.

De arts diagnosticeerde eerst een cyste en zo maakte Alison zich eerst geen zorgen. Maar toen de knobbel in groter werd, consulteerde we weer een arts, om de knobbel te laten verwijderen. De daarop volgende biopsie van het weefsel gaf toen het verschrikkelijke bericht van fase 2 kanker.

image

Deze foto werd door Alison op Facebook gepubliceerd. Hij werd gemaakt door “PA Real Life” Ze wilde daarmee andere patiënten moed geven. Maar nu wordt hij voor clickbaiting misbruikt!

Alison herinnert zich:

Het nieuws trof me als een mokerslag. Het ergste was dat ik alleen was. Ik had niet op zulk verschrikkelijk nieuws gerekend, dus had ik Ian (haar man) niet gevraagd om met haar mee te gaan naar het ziekenhuis.

Hij belde me op om te vragen hoe het met mij ging. Ik wilde het hem niet aan de telefoon zeggen, maar hij hoorde aan mijn stem dat er iets niet in orde was.

Zodra ik thuis aankwam, gooide hij de voordeur open en lagen we huilend in elkaars armen. We hebben dagenlang gehuild. Toen werd me duidelijk dat ik niet in zelfmedelijden wilde zwelgen, het was tijd om de strijd aan te gaan”

In juni 2012, enkele weken na de diagnose, werd Alisons rechterborst geamputeerd. Daarna volgenden 6 keer chemotherapie.

Ze herinnert zich:

“De chemo was ontiegelijk zwaar. Het ging eigenlijk best goed met mij en plotseling werd ik misselijk. Ik had brandend maagzuur, het voelde aan als griep, maar dan 100 keer erger. Dat was de eerste keer dat ik me echt kankerpatiënt voelde”

Binnen 2 weken werd haar ooit lange en donkere haar steeds dunner. In plaats van af te wachten tot ze allemaal uitvielen, nam ze de beslissing ze radicaal af te knippen.

„Mijn haar was iets waarover ik de controle had. Chemo en kanker vielen buiten mijn macht. Maar ik kon de beslissing nemen om mijn haren af te laten knippen, voordat ze allemaal uitvielen. Ik heb Ian steeds weer gevraagd ze eraf te halen, maar hij wilde dat niet. We hadden het er toen een paar dagen niet meer over. Tot ik uiteindelijk zei, jij of ik knipt ze af. Toen gaf hij eindelijk toe.”

Ian zegt daarover: Dat was een van de ergste dingen, mijn vrouw haar haren af te knippen.”

De artsen hebben haar gezegd dat ze door de soort kanker, nooit helemaal gerustgesteld zal zijn. Maar na de laatste chemo waren ze vol vertrouwen dat er niets achtergebleven was. Toch waarschuwden ze Alison, gebaseerd op de familiegeschiedenis, dat ze een hoog risico heeft en dat de kanker op een dag terug zou kunnen komen.

Met deze gedachten in haar achterhoofd, nam Alison de moedige beslissing om uit voorzorg middels een tweede operatie haar linkerborst te laten amputeren.

„Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik heb niet een keer aan het esthetische aspect gedacht. Ik dacht alleen maar, dat ik dat niet nog een keer wilde meemaken. Niet als je het kunt vermijden”

Nu draagt ze een speciale BH met borstprotheses. Zo valt het aan de buitenkant niet zo op. Maar voor de fotosessie, die Ian haar samen met de Style-verandering had gegeven, besloot ze toen daarvoor het bovenstuk uit te doen en haar littekens te laten zien.

Ze is een blog begonnen „Mastectomy Girl“ met als doel om andere borstkankerpatiënten te helpen.

Een foto, die bij deze fotosessie gemaakt is, heeft Alison op haar Facebook gepost. Ook om andere patiënten moed te geven, te laten zien dat littekens niet het einde van de wereld betekenen.

Hier zou het artikel kunnen eindigen, een artikel over een dappere vrouw.

Maar bevinden zich figuren op het net, die daar meteen weer een “slaatje uit willen slaan” voor hun verschrompelde ego’s,

Vor Wut kochenDeze gebruiker bedrijft, op ongeoorloofde wijze, CLICKBAITING oftewel doet hiermee aan CLICKJACHTTrauriges Smiley .

image

Binnen 6 dagen verzamelde hij met deze methode meer dan 930.000 likes en werd het bericht meer dan 240.000 keer gedeeld en meer dan 260.000 gebruikers hebben gereageerd op het bericht.
De foto zelf kwam van PA Real
Link op Facebook

Als ik mocht doen wat ik wilde….

…. dan zou ik jullie graag aan degene voorstellen, die met de foto van Alison op clickjacht is gegaan. Maar dat zou dan discussies opleveren en dat wil ik liever niet.

Dus houden we ons liever bij het verhaal van Alison en wijzen wij er, vermoedelijk zonder enig succes, net als vele keren eerder, op dat clickbaiting zich over het algemeen op het laagste niveau afspeelt. Het is gericht op de goedmoedigheid en het meegevoel van de gebruiker. De maker van een clickbaitingbericht wil alleen maar zijn eigen ego door 2 minuten roem en “likes” op kunnen poetsen. Vermoedelijk krijgt hij verder niets voor elkaar in zijn leven.

Bron: http://www.mirror.co.uk

Vertaling: Petra, mimikama.nl


Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.


2) Einzelne Beiträge (keine Faktenchecks) entstand durch den Einsatz von maschineller Hilfe und
wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)


Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum

INSERT_STEADY_CHECKOUT_HERE

Mehr von Mimikama