WhatsApp gaat het gevecht met e-mail aan

Autor: Janine Moorees

Eerst de „end-to-end-encryptie“ en nu wil WhatsApp ook nog e-mail worden. Tenminste, als het aan Jan Koum ligt.

We vatten even grof de events van WhatsApp van de laatste 6 maanden samen. WA werd gratis, de end-to-end-encryptie werd ingevoerd en het ondersteunt nu het verzenden van PDF-formaat. Maar hier zal het niet blij blijven. Binnenkort zullen alle dataformaten ondersteund worden. Het moet de tool „ook voor medewerkers in een bedrijf, die bedrijfsgegevens willen uitwisselen“ aantrekkelijker maken. Met deze uitbreiding van de functies en de integratie van een veilige end-to-end-encryptie, zou WhatsApp een veilig alternatief voor e-mail kunnen worden. Het zou een voordeel kunnen zijn dat gegevens niet in een spam-map terecht zouden komen of helemaal kwijt zouden raken.

tischwhatsapparrt

Uitbouw voor het web

Om een betere integratie in het dagelijkse bedrijfsleven te bieden, moeten de functies van de web-variant uitgebreid worden. Wat precies gepland is, daar kon Koum niets over zeggen. Omdat de webclient momenteel alleen de inhoud van de mobiele versie weerspiegelt, moet je er rekening mee houden dat onder andere een bestandsbeheer in de desktopvariant geïntegreerd moet worden.

De impliciete bedrijfsfuncties zijn volgens Koum nog niet verder ontwikkeld. Zodra het werk aan de encryptie klaar is, moet dit project verder uitgewerkt worden.

Geen Snapchat alternatief – geen Virtual Reality-plannen

Koum legt uit dat er geen interesse bestaat om met Snapchat in welke vorm dan ook tegemoet te komen . Ook als Snapchat door de integratie van telefonie en chat nieuwe functies aan zou bieden. Er wordt niet overhaast gereageerd en we zetten WhatsApp niet onder druk met nieuwe uitbreidingen. Er maken al 1 miljard mensen gebruik van WhatsApp en we gaan uit van verdere groei. Koum zegt dat Snapchat bij jongeren zo populair is omdat hun ouders er niet veel van begrijpen.

Toch wordt er met de gedachte gespeeld de beperking van de broadcastfunctie te vergroten of helemaal weg te laten vallen.  Er werd nog geen definitieve beslissing genomen. Het is in ieder geval zeker dat WhatsApp niet op VR-brillen of op de Ipad terecht komt. Het is voor draagbare toestellen ontworpen en niemand neemt zijn Ipad mee de bioscoop in.

Bronnen: mama_mia / Shutterstock.com
via T3N

Auteur: Jens, mimikama.org
Vertaling: Petra, mimikama.nl


Hinweis: Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.

Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum

INSERT_STEADY_CHECKOUT_HERE

  • Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum. Ein unabhängiges und für jeden frei zugängliches Informationsmedium ist in Zeiten von Fake News, aber auch Message Control besonders wichtig. Wir sind seit 2011 bestrebt, allen Internetnutzern stets hochwertige Faktenchecks zu bieten.  Dies soll es auch langfristig bleiben. Dafür brauchen wir jetzt deine Unterstützung!

Mehr von Mimikama